2014. november 17., hétfő

Losonc, szeretlek! – a novemberi forduló összefoglalója

Óriási örömmel tölt el, hogy a rendezvényeink egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen a múltkori sétánk, és a szórakoztató-műveltségi vetélkedőnk is ezt bizonyítja.
A Losonc, szeretlek! harmadik fordulóját ismét az Alapiskola Kármán-termében tartottuk, és bizony jól tettük, a Magyar Kulturális Központban nagyon szorosan lettünk volna.

Gyülekeznek a nézők

A múltkori nyertes, a Kármán József Alapiskola és Óvoda (Csúsz Péter, Kalmár Gertrúd és Lekeny Zsuzsa) csapatán már látszott a magabiztosság, kellő lazasággal, mégis koncentrálva teljesítették az egyes feladatokat.

Az iskola csapata: Kalmár Gertrúd, Csúsz Péter, Lekeny Zsuzsa

A Serly Kórus csapatkapitányi tisztjét Háhnné Duray Éva vállalta magára, a csapat továbi tagjait Molnár Éva és Szabó Kinga alkották.

Serly Kórus: Molnár Éva, Duray Éva, Szabó Kinga

Ezúttal a nézők is erősen felkészülve érkeztek, hiszen a gyerekek transzparensein túl, a felnőttek is kitettek magukért: csörgődobokkal és egyebekkel buzdították a csapatokat! Ettől, meg a sok izgalomtól, nevetéstől fergeteges hangulat keletkezett, remélem mindenki jól érezte magát!
 
Nézők, csörgődobok, egyebek...

A vetélkedő egyes feladatai némi újításon estek át, például az eddigi vaktérképet egy történelmi térképre cseréltük, azon kellett bejelölni a csapatoknak a megadott épületeket. Itt a kórus csapata megszerezte a maximális 5 pontot, az iskola eggyel kevesebbet kapott.

A térkép fölé hajolva

Nem hiányozhatott a közkedvelt totó sem, ahol 3 lehetséges válaszból kell kiválasztani az egy helyeset. A 7 kérdésből az iskola csapata csak 2, a kórus pedig 4 pontot szerzett. A vetélkedőt zenei feladatok is tarkították, ezeknél ismét az iskola csapata teljesített jobban. A neves épületek – neves személyiségek elnevezésű feladatnál körülírással kellett rávezetni a csapat többi tagját pl. a Kármán József Alapiskola megoldáshoz. Ezt mindkét csapat kiválóan teljesítette, a maximális 5-5 pontot szerezték meg vele.

Körülírás, mindenki a cédulába kapaszkodik: Demecs Andrea, Molnár Éva

Természetesen nem hiányozhatott a reprodukálós feladat sem, amikor úgy kell a harmadik csapattagnak elismételni a hallott szöveget, hogy bizonyos szavakat nem hagyhat ki belőle. Persze fogalma sincs, melyek azok a szavak, amelyeket el kellene mondania.
A Fel a fejjel játékunk kivetített változata sem maradhatott el. Egy biztos: nem egyszerű az épületek részleteiből kitalálni, hogy azok melyik épületen találhatók. Erre egyetlen megoldást tudok: érdemes nyitott szemmel, felemelt fejjel járni az utcákat.

Itt is cédulás körülírás: Csúsz Péter, Demecs Andrea

Itt szeretném megjegyezni, hogy elég sokáig rendkívül kiegyenlített volt a verseny, minimális eltérés volt a pontszámok között. A vége felé volt lehetőségük a csapatoknak kockáztatni, illetve a másik csapattól pontokat szerezni, no ott húzott el aztán az iskola csapata és szerezte meg 59 ponttal a kórus 48 pontja ellenében a végső győzelmet. Gratulálunk!

Itt még javában zajlik a vetélkedés

És most jön a nagy hír: az Alapiskola nyertes csapata kihívta a Winkler Oszkár Építőipari Szakközépiskola csapatát! Kérdés, hogy vállalják-e megmérettetést, hiszen eddig még nem nagyon érdeklődtek a rendezvényeink iránt. A fejleményekről majd időben hírt adunk!

Böszörményi István időmérői szerepkörben

Ismét óriási köszönettel tartozunk Böszörményi Istvánnak, aki a kérdések összeállításában  nyújt óriási segítséget, ráadásul ezúttal a legfőbb szakmai felügyeleten túl az időmérő szerepkörét is magára vállalta.
Köszönet Puntigán Józsefnek, aki azon kívül, hogy végigfotózza a város épületeit a Fel a fejjel kérdéseihez, a rendezvényeinkről is gyártja a képeket!

Galcsík Karcsi technikai felelős

Köszönet Galcsík Karcsinak, mert jön, szerel, és végigasszisztálja a történéseket!

Hajdók Hajnalka kezelte a vetítőt

Hajdók Hajnalkának, aki ezúttal szintén a technikai asszisztens szerepkörébe bújt, hiszen úgy gondoltuk, a nézőknek is kedvében járunk, így több vetítéssel tarkítottuk az egyes feladatokat.

Demecs Andrea játékmester

Természetesen köszönettel tartozunk Demecs Andreának is, aki egyre nagyobb profizmussal és odafigyeléssel vezeti a vetélkedőt.
És külön köszönet mindenkinek, aki jó hírünket kelti, aki érdeklődik, eljön és támogatja tevékenységünket. Ha bárki kedvet érez a szervezéshez, vagy vetélkedni szeretne – csak szólnia kell! A segítő kézből sosincs elég!

(Szöveg: Éva, fotók: Puntigán József; a színessel jelölt szavak hivatkozásokat rejtenek)

FOTÓALBUM még több fotóval ITT TALÁLHATÓ.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése