2015. szeptember 30., szerda

Könyvajánló 100 - ismét könyv

A múlt héten a századik könyvajánló helyett az eddig ajánlott könyvek TARTALOMJEGYZÉKÉT jelentettem meg (megtalálható a blog oldalsó sávjában), most folytatjuk a Phoenix Könyvesbolt és Antikváriummal karöltve az ajánlatok sorát. Ez a mai egy egészen különleges alkalomhoz fűződik, hiszen a könyv szerzője, SÁRI LÁSZLÓ október 10-én a PHOENIX KÖNYVUDVAR ÉS GALÉRIA vendége lesz, a szombaton tartott TIBETI NAP-on belül, amelyre 15.00 órai kezdettel mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők!

Sári László
A nő máshol van

Kelet Kiadó, 2013

Kezdetben a földi világ minden művét a férfi alkotta meg. A hitet, a filozófiát, a történelmet. Ő hozott létre műalkotásokat, ő gondolta ki a tudományt. Sokan állítják, hogy minderre semmi szükség. A férfi elkeseredésében, tehetetlen kínjában művelte ezt, mert nem találta a nőt. Lám, a nő hiánya teremtette az egész emberi civilizációt. A vágy és a keresés fájdalmas játéka ölt testet benne. Minden miatta van. A nő miatt.

"Igen! Siklani a lét fölött! Ez az! Ez volna az! Minden nagy zajban a távolba és a csöndbe menekítjük boldogságunkat. Ha egy férfi saját zaja, saját tetteinek és terveinek hullámtörése kellős közepén találja magát, ő is varázslatos és csöndes lényeket lát elsuhanni maga mellett, és sóvárog az ő boldogságuk és tartózkodó lényük után – ők az asszonyok."

A sajátos asszonyi létezésmód vizsgálata és ábrázolása mindig is lázas izgalomban tartotta a gondolkodó férfielmét. Mi jellemzi a női létezést? Miben különbözik a férfi létmódjától? Hol vannak a létezésük terei, határai? Tényleg máshol vannak a női terek és határok? Vajon hol? Valóban a lét fölött?

A kötetet a Phoenix Könyvesboltban lehet megvásárolni 10,39 euróért, ahol a már ajánlott Az ifjú Lin-csi vándorlásai című mű is kapható. Október 10-én szombaton pedig akár dedikáltatható is a szerzővel, Sári Lászlóval!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése