2014. november 9., vasárnap

Programajánló november 10-16.

Úgy hallottam szombaton a Pitypang nagy bulival ünnepelte meg, hogy már 15 éve létezik. Még sok-sok 15 évet és nagyon sok táncos lábú gyermeket! Köszönjük, hogy vagytok nekünk!

A mai szép napsütéses délután 14.00 órákor sétálni indulunk, remélem szép fotók születnek a református templom tornyából.
Most lássuk tehát a heti műsort.

Mindjárt hétfőn, november 10-én a Nógrádi Könyvtárba lesz érdemes ellátogatni, ugyanis a szlovák szakirodalom részlegén „Art by Lili” címen retró stílusú képregény-kiállítást nyitnak meg.

Másnap, november 11-én (kedden) a B. S. Timrava Színházban 18.00 órától tekinthető meg a mártoniak Národný cintorín (Nemzeti temető) című produkciója szlovák nyelven. Belépőjegy elővételben 10 euróért, a helyszínen 12 euróért kapható.

Csütörtökön ismét vetélkedünk! Az eddig Klubszerdaként számon tartott dolog többek kérésére átkerül csütörtökre, így a Losonc, szeretlek! szórakoztató műveltségi vetélkedőnk aktuális fordulóját is november 13-án tartjuk az Alapiskola Kármán-termében. A múltkori nyertes csapat, a Kármán József Alapiskola és Óvoda csapata kihívta a losonci Serly Kórus csapatát, így 17.00 órától nekik szurkolhatunk. A kérdések összeállításában ismét Böszörményi István nyújtott óriási segítséget, biztos vagyok benne, hogy egy percig sem fogunk unatkozni! Mindenkit szeretettel várunk tehát csütörtökön 17.00 órákor az Alapiskolába.

November 14-én (pénteken) a Nógrádi Múzeum és Galéria várja az érdeklődőket Acél Katalin Portrék című kiállításának megnyitójára 17.00 órára. A kiállítás december 14-ig tekinthető majd meg.

Ugyanaznap pénteken Fülekre várják a néptánc szerelmeseit, hiszen a Rakonca Ifjúsági Néptáncegyüttes bemutatja Pátria című egyfelvonásos táncjátékát, további fellépők: Korpás Éva és a komáromi Ritka Magyar Folkband és a dernői Borostyán Néptáncegyüttes. Kezdés 18.00 órakor, helyszín a VMK, belépődíj: 1 euró.

Ennyi a jövő hét műsorkínálata, de szeretném még további rendezvényekre is felhívni már most a figyelmet!

November 20-án Dr. Kovács Csíkány Andrea: Lexikológiai vizsgálatok palóc nyelvjárásokban című könyvét méltatja 16.00 órától a Nógrádi Múzeum és Galéria dísztermében prof. Dr. Zimányi Árpád és Dr. Angyal László, adjunktus.
Ugyanaznap 17.00 órától a Szabó Gyula Emlékházban nyílik egy új kiállítás a festő műveiből Háború és béke Szabó Gyula művészetében címmel.

November 26-án a Kármán József Színház Egy hét a kávéházban című kabaré-összeállítása látható ezúttal egy különleges helyszínen, a Lehár kávéházban! A 3 eurós jegyár némi frissítőt is tartalmaz, a helyfoglalással azonban jó lesz igyekezni, mivel az ülőhelyek száma korlátozott. Asztal-, ill. helyfoglalás Csák Istvánnál, a csoport vezetőjénél a 0948 977 279 telefonszámon, de akár itt a blogon is, vagy a blog fb-oldalán. Mindenkit szeretettel várunk!

November 27-én 17.00 órai kezdettel a Magyar Kulturális Központban a 200 éve született Ybl Miklós építészre emlékezünk. A neves építész életét és munkásságát Kenyeres István  építészmérnök mutatja be, Salgótarjánból.
 
November 29-én a Kármán József Alapiskola és Óvoda mellett működő szülői szövetség idén is megrendezi az immár hagyományosnak mondható Katalin-bált. Helyszín a Csillag (Hviezda) étterem, belépőjegyek 15 euróért kaphatók az Alapiskolában és az MKK-ban. DE! Hamarosan itt a blogon ismét játszunk egyet, a nyeremény pedig 2 darab belépőjegy lesz a losonci Katalin-bálba!

Mindenkinek nagyon kellemes hetet kívánok, remélem sokan velünk tartanak a mai sétánkon, és a további rendezvényeken is találkozunk!
(a színessel jelölt szavak hivatkozásokat rejtenek, rájuk kattintva bővebb információ olvasható)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése