2014. november 16., vasárnap

Programajánló november 17-23.

Most hogy túl vagyunk az önkormányzati választásokon, remélem lassan minden és mindenki a helyére kerül. Végre ismét örömmel veszik a losonci boltosok, ha megjelenek náluk az anzikszos plakátjainkkal, mert az utóbbi hetekben mindent de mindent elborítottak a kampányplakátok…
Pedig van élet a választásokon túl is! Íme:

Mindjárt hétfőn, vagyis november 17-én mindenkit szeretettel várnak egy kis közös megemlékezésre a losonci Köztársaság térre. Gyertya és tea mellett ünnepelhetjük a 89-es bársonyos forradalmunkat, a novemberi kulcscsörgetést… A szervezők külön kihangsúlyozták, hogy az összejövetel politikamentes, a hangulatot Edo Klena folkénekes, gitáros műsora alapozza meg. Kezdés 17.00 órakor.

Kedden, november 21-én a Kubinyi térre várják a fiatalokat délelőtt 10.00-től 14.00 óráig, ahol a Kábítószer elleni harc napját tartják a város és a Pedagógiai-pszichológiai Tanácsadó és Megelőző Központ szervezésében. Aki a drogmentes életet támogatja ne maradjon távol!

A héten akár többször is betérhetünk a Nógrádi Múzeum és Galériába. A neves fényképész, Huszár Tibor tanítványa Katarína Acél – Gáliková nevű ifjú hölgy, akinek fotóiból nyílt most pénteken kiállítás. A tárlaton többek között rádiósok, ismert politikusok és zenészek portréit tekinthetjük meg december 14-ig.

November 20-án (csütörtökön) 16.00 órára vár mindenkit Dr. Kovács Csíkány Andrea saját könyvének bemutatójára a Nógrádi Múzeum és Galériába. A Lexikológiai vizsgálatok palóc nyelvjárásokban című kötetet prof. Dr. Zimányi Árpád és Dr. Angyal László adjunktus méltatják.

Szintén november 20-án a Szabó Gyula Emlékházban 17.00 órától nyílik meg a Háború és béke Szabó Gyula művészetében elnevezésű tárlat, amely a festő festményeit és fametszeteit mutatja be. Figyelem: az Emlékház ezentúl péntekenként 15.00 – 17.00 között tart nyitva, egyéb időpontokban előzetes telefonos (0911 494 485 vagy 0944 071 087) egyeztetést követően látogatható.

Ha már a kiállításoknál tartunk a Matica Házban is látható egy fényképkiállítás egészen december 3-ig. Alan Hyža a szalatnai kastélyban elhelyezett mentális és testi fogyatékkal élő személyek életét mutatja be a fotóin. Az ápoltak esélyt kaptak a „normális” életre, olyan dolgoknak tudnak örülni, melyek jelentőségét mi már fel se fogjuk…

Aki a sok kiállítás mellett színházba vágyna, annak ajánlom szíves figyelmébe a Zenthe Ferenc Színház legfrissebb premierjét, Szigligeti Ede Liliomfiját
illetve november 23-án (vasárnap) Füleken a Zsákszínház produkcióját, Stephen King: Tortúra c. művét, ez utóbbit 16 éven felülieknek. Az előadás a füleki II. Őszi Színházi Fesztivál nyitódarabja, a további részletes műsor ITT tekinthető meg.

Aki Losoncon szeretne színházba menni, az ne hagyja ki a Kármán Színház rendhagyó kabaréműsorát, amely az Egy hét a kávéházban címet viseli, és amely ezúttal a Lehár Kávézóban tekinthető majd meg november 26-án 18.00 órától. A 3 eurós jegyár némi frissítőt is tartalmaz, a helyfoglalással azonban jó lesz igyekezni, mivel az ülőhelyek száma korlátozott. Asztal-, ill. helyfoglalás Csák Istvánnál, a csoport vezetőjénél a 0948 977 279 telefonszámon, de akár itt a blogon is, vagy a blog fb-oldalán. Mindenkit szeretettel várunk!

Ismételten felhívom már most a figyelmet, hogy november 27-én 17.00 órai kezdettel a Magyar Kulturális Központban a 200 éve született Ybl Miklós építészre emlékezünk. A neves építész életét és munkásságát Kenyeres István építészmérnök mutatja be, Salgótarjánból.

És természetesen továbbra is nyerhetők belépőjegyek a november 29-i bálba, úgy vélem a kérdések roppant egyszerűek, várom a megfejtéseket!

Mindenkinek kellemes hetet kívánok! Természetesen továbbra is várom a programajánlatokat, szívesen népszerűsítjük itt a blogon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése