2014. április 6., vasárnap

Programajánló április 7-13.

Fotó: Király Nóra
Nemrég még csak vártuk a tavaszt, most már nyakig benne vagyunk, legalábbis én nem győzöm a fejem kapkodni, minden virít, rügyezik, hajt, növekszik.

A megújulás jegyében fejeződik majd be a következő hét is, de haladjunk szépen sorjában…

Kezdjük a kiállításokkal:
Április 3-án volt a megnyitója a Nógrádi Múzeumban és Galériában a Szabó Gyula grafikai versenyre benevezett gyermekek munkáiból megrendezett kiállításnak, mely április 24-ig tekinthető meg.
A múzeumban már a húsvétra is gondolnak, ennek jegyében született meg a húsvéti hímes tojásokat bemutató kiállítás, amely szintén április 24-ig látogatható. A kiállítás helyszínén különböző technikákkal készített hímes tojások is vásárolhatók.



A Nógrádi Könyvtárban is kiállítás nyílik, mégpedig április 7-én (hétfőn), délután 15.00 órakor, ha jól sejtem ugyanott, ahol a Kármán József Színház kiállítása is látható volt, vagyis a szlovák szakirodalom részlegén. A Totalcomics című válogatás Dušan Krnáč munkáit mutatja be, április 30-ig tekinthető meg.

Április 9-én, szerdán Peter Cmorik koncertezik zenekarával szlovákiai turnéja keretén belül Losoncon, a B. S. Timrava Színházban este 19.00 órai kezdettel. Jegyek elővételben 8 euróért, a helyszínen 10 euróért kaphatók a MIC-ben, és az Arany utcácskában található zeneboltban.

Másnap, április 10-én délelőtt 11.00 órakor lehet beszélgetni a könyvtárban Petra Nagyová Džerengovával, aki azon felül, hogy politikusfeleség, könyveket is ír, most Klára és az iglu című szlovák nyelvű mesekönyvéből olvas fel majd részleteket.

Remélem pénteken és szombaton is jó idő lesz, és nem mossa el az eső az április 11-12-re tervezett Húsvéti vásárt, mely a losonci Köztársaság teret foglalja majd el; a szokásos vásári portékán kívül eszem-iszom valamint gyerekeknek szóló különböző attrakciók is várják az érdeklődőket.

Április 12-én szombaton délután 16.00 órára várják a B. S. Timrava Színházba mindazokat, akik szeretik a kórusműveket, ott ugyanis az Énekkarok Fesztiváljának nulladik évfolyamát rendezik meg, ha jól sikerült kisilabizálnom a programot, fellép többek között a füleki Melódia Női Kar a Pro Kultura Férfi kar, a losonci Serly Kamarakórus, a ragyolci Jázmin Vegyeskar, a losonci Ozvena és a baptista egyház vegyeskara is.

Április 13-án a Tublatanka együttes ad koncertet városunkban, pontosabban az Apolló moziban, kezdés 19.00 órakor. Vendégük az Adventure strings vonósnégyes, a jegyek 14 euróért, a koncert napján 16 euróért kaphatók, van VIP jegy is CD-vel 20 euróért, kerekesszékes látogatók 1 euróért mehetnek be. Jegyelővétel a MIC-ben, és az Arany utcácskában található zeneboltban.

És akkor jöjjön a vasárnapi meglepetés: örömmel tudatom, hogy megújul a CSIRIBIRI Játszóház és Táncház! Első foglalkozásukat április 13-án délután 15.30 órakor tartják a losonci Magyar Kulturális Központban. A Húsvétváró játszóházat Benko Tünde vezeti, az egész meséléssel, dallal kezdődik, majd jön maga az alkotás és a végén egy kis játék. A belépés ingyenes, elsősorban 3 és 12 év közötti gyermekeket várnak, szóval aki ilyet ismer, az szóljon neki, ill. a szüleinek!

Részemről ennyi a heti előzetes, továbbra is várom a programtippeket!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése