2014. április 25., péntek

Színházi archívum 27

Mai archívumi dolgaink - hogy is mondjam - pont a mai napon nagyon aktuálisak, ugyanis ma este 20.00 órai kezdettel éppen a Paraszt dekameron című előadásunk látható a losonci B. S. Timrava Színházban! Szóval a darab 2011 decembere óta műsoron van, erről tanúskodik a műsorfüzete is:


Itt pedig a stáblista, most nem írom, hogy szereposztás, mert az nem igazán volt:


Ahogy azt Attila barátunk cikkében is említette, 2012-ben ezzel a darabbal mentünk a Jókai Napokra is. Ott ilyen szép műsorfüzetbe is bekerültünk:


Mégpedig ily módon:


Amúgy engedtessék meg nekem, hogy felidézzem az akkori apróbb izgalmakat is, történt ugyanis, hogy előadás előtt kiderült, hogy a darabban használatos lepedőket, paplanhuzatot, párnákat bizony jól itthon felejtettük! Ezeket aztán a Művház büféjéből kölcsönvett asztalterítők és ülőpárnák helyettesítették több-kevesebb sikerrel...

A Visszhang című fesztivállapban ezt írták az előadásról:

 meg ilyet is:


Ez pedig már az Egressy Béni Színjátszó Fesztivál Lakoma című kiadványa:


Szóval aki kedvet kapott egy kis felhőtlen szórakozásra, azt ma este szeretettel várjuk!
Megmutatom még az Örkény István egyperces novelláiból összeállított felolvasószínházi produkció szórólapját is. A dolog pikantériája az volt, hogy a szereposztásban Setény Öcsi szerepelt (meg a próbákra is ő járt), azonban a bemutatón Csák Pista ugrott be helyette, mivel Öcsi barátunkat a munkaadója jól elküldte egy külföldi útra... "Olvasni Pista is tud" alapon zajlott a bemutató, a nézők nagyon jól szórakoztak, őszintén megvallva mi is, mivel Pista barátunk egy rakás új dologgal lepett meg bennünket az egyes jeleneteken belül... Hja kérem, így kell azt!

Íme a műsorban elhangzó egypercesek listája:


Szóval ennyi fért mai eső áztatta archívumunkba, holnap még elugrunk egy kicsit New Yorkba, megnézni a hajléktalanokat, utána meg... Lesz utána is, de az még titok!

(A képekre kattintva azok nagyobb méretben nyílnak.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése