2014. április 2., szerda

Könyvajánló 25

Ugye mondtam már, hogy a losonci Phoenix Könyvesbolt és Antikvárium pontosan tudja hol tartunk a naptárban? Heti könyvajánlónkhoz ezt írták: "közeleg a Húsvét, s hogy megkönnyítsük az ünnepi menü összeállítását, hasznos lehet ez a hagyományos húsvéti recepteket tartalmazó könyv. Az Ízőrzők című könyvsorozat többi része is megvásárolható, most viszont a 6. kötet az aktuális."


Róka Ildikó
Húsvéti ételek - Cicvara és a többiek - Ízőrzők 6.


Duna International Kft., 2013

Ízőrzők - 30 kötetes szakácskönyvsorozat - Hazai tájak - Hazai ízek

Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt „Ízőrzők” című televíziós ismeretterjesztő sorozat. Az ország legügyesebb háziasszonyaitól és házigazdáitól könnyen kedvet kaphatnak, hogy meglepjék családjukat, barátaikat a régi idők felejthetetlen ízeivel. Vendégváró falatok, egyszerű, gyorsan elkészíthető, ízletes ételek, helyi különlegességek, hasznos tanácsok egyaránt helyet kapnak a könyvekben.

A hatodik kötetben húsvétra ajánlunk hagyományos ételeket. Ezek mindegyike különlegesség. Hallottak már a kukólevesről, a pónénáról, vagy a cicvaráról? Készítettek tojáspörköltet, juhtúrós pogácsát, sült-főtt perecet, esetleg grízes lángost? Az ünnepi asztal legfinomabb fogása lehet a porhanyósra sütött bárány, vagy a cipóba rejtett csülök. Édességnek gyümölcsös, vagy tojáskrémes süteményeket is ajánlunk. Tájegységenként változó szokások, őseinktől ránk maradt receptek, amelyeket ma is érdemes kipróbálni!

A kötet a losonci Phoenix Könyvesbolt és Antikváriumban megvásárolható, ára: 5,30 euró.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése