2014. április 13., vasárnap

Programajánló április 14-20

Forrás
Elnézve a losonci intézmények honlapjait és programjait, erre a húsvétváró hétre nem igazán tudok programokat ajánlani Losoncon.

Maradnak biztos alapnak a kiállítások, a Nógrádi Múzeum és Galériában a Szabó Gyula grafikai versenyre benevezett gyermekek munkáiból rendezett tárlat, illetve a hímes tojásokat bemutató kiállítás tekinthető meg április 24-ig, ez utóbbin a hímes tojások meg is vásárolhatók.

A Nógrádi Könyvtárban a Totalcomics című válogatás Dušan Krnáč munkáit mutatja be, április 30-ig tekinthető meg. És ha már itt járunk, engedtessék meg nekem, hogy már a következő heti programra is felhívjam a figyelmet: április 25-én a könyvtárban Jozef Klinda mutatja be bibliográfiáját, majd Puntigán József a Nógrádi Geoparkot ismerteti délelőtt 10.00 órakor.

Aki a kiállítások helyett rendkívüli zenei élményre vágyik, az feltétlenül menjen el április 15-én Rimaszombatba, ahol a Fragile énekegyüttes tart koncertet este 19.00 órai kezdettel. Belépődíj: elővételben 12 €, a helyszínen 15 €.

Ha valaki szereti a gyermekeket és a népzenét, az április 16-án délelőtt 11.00 órára látogasson el Gácsra, ahol a Gyermekek Népzenei Fesztiválja zajlik majd a Kultúrházban.

Nem hagyhatom ki a felsorolásból a Palóc Húsvétot sem, amely húsvéthétfőn, vagyis április 21-én zajlik majd Füleken, délelőtt 10-től délután 17 óráig a Várban. Lesznek kézműves foglalkozások, lovagoltatás, fellép a Kis Rakonca, lesz Páva-gála, meg Furulyás Palkó című meseelőadás, ráadásul fellép a budapesti Besh o droM együttes is!

És ha már úgyis előbbre szaladtam az időben, mondanám tovább: április 25-27 között Losoncon rendezik meg a 20. Nemzetközi Építész Diákkonferenciát, ha a városban fokozott „népvándorlás” lenne észlelhető, az nem véletlen, a vendégek lesznek azok. Városnézés, kirándulások és egyebek mellett egy színházi előadás is várja őket: mégpedig április 25-én pénteken, a losonci Kármán József Színház este 20.00 órakor ismét bemutatja a Paraszt dekameron című nagysikerű vidám, pajzán, zenés-táncos előadását, melyre jegyek korlátozott számban lesznek kaphatók. Szóval, aki még nem látta ezt az előadást, vagy látta, de ismét megnézné – jöjjön el és szórakozzon jól!

Kellemes tavaszi napsütéses napokat kívánok magunknak!
(A színessel jelölt szavak hivatkozásokat rejtenek, rájuk kattintva bővebb információk olvashatók)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése