2014. április 11., péntek

Színházi archívum 25

Legutóbbi cikkében Attila barátunk bolondozott egy picit, mivel nagyon gazdag volt a 2010-es év, nem csupán az új darabról esett említés, hanem sok minden másról is.
Sajnos a cikk elején említett jubileumi gálaműsorról nincs anyagom, ezért mutatom egyből a Bolond vasárnap plakátját a szereposztással:


Természetesen a műsorfüzet sem maradhat ki, ilyen volt a címoldala:


Ilyen pedig a belseje, stáblista, a rendező előszava, majd a szokásos "velünk történt":


Mivel sok minden történt velük, a szöveg itt folytatódik...


Akkor most kanyarodjunk el egy picit a Panni és az álommanók című mese felé, erről sajnos csak egy plakátot sikerült szereznem, valamint kinyomoztam a Pannit játszó kislány becsületes nevét: Szatmáry Boglárka. (Később a szerepét Müller Zsófi vette át, de a plakáton Boglárka látható Csák Pista és Erdélyi Gábor társaságában).


És akkor most megint ugrunk, mégpedig a Jiráskuv Hronov elnevezésű fesztiválra, Csehországba, ahol a csapat A peron című darabbal lépett fel. Az Új Szó című napilap is hírt adott róla:


Valamint a fesztiválújság is közölt az előadásról cikkeket - csehül, ebben például a szerző arról ír, hogy mennyire nem szereti az ilyen fajta színjátszást ráadásul a szöveget sem értette, de beismeri, hogy az előadás "meg van csinálva", mellette pedig Vlado Sadílek nyilatkozik a darabról:


Ebben a cikkben pedig arról esik szó, hogy a nyelvi akadályok ellenére milyen nagy hatással volt a cikk szerzőjére a színészi játék és maga a darab...


Ma ennyi fért kicsit bolondos színházi archívumunkba, holnap arról olvashatunk, hogy mi is az a "csoki-díj" és hány halála van Johannának.
(A képekre kattintva azok nagyobb méretben nyílnak.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése