2015. december 20., vasárnap

Programajánló december 21- 31.

KARÁCSONYI FUTÓVERSENY LOSONCON
Az év utolsó hónapjában 3 különböző, magyar vonatkozású rendezvényünk volt (városnéző séta, Csiribiri Játszóház és Karácsonyváró összejövetel), úgy gondolom sem a szervezőknek, sem a résztvevőknek nem lehet okuk panaszra, igazán méltó befejezése ez a 2015-ös évnek.

Városunkban persze számos egyéb rendezvény is zajlik még, karácsony előtt, december 22-én (kedden) például a Köztársaság téren található Galéria elnevezésű üzletközpontban karácsonyi koncertet adnak az apátfalusi magán művészeti iskola tanulói és tanárai 15.00 órától.

December 26-án (szombaton) ismét megrendezik a Karácsonyi futóversenyt, regisztrálni már december 23-án is lehet 15.00-tól 17.00-ig a B. S. Timrava Színházban, így kikerülhető a verseny napján a regisztrációs tumultus. Nem csak profi vagy amatőr futókat, hanem a gyermekeket is várják, mindenki megtalálhatja a neki megfelelő távot. Természetesen a drukkerek se maradjanak otthon, remek hangulat ígérkezik idén is. Start 10.00 órakor a Színház elől.

A délelőtti sportteljesítményt követően bizonyára jól fog esni egy kis lazítás a szintén hagyományosnak mondható István-napi buliban, amelyet szintén december 26-án rendeznek a losonci Vásárcsarnokban. A remek hangulatról a REvoLUCIE, Dr. ROCK, id. Spišiak Stanislav – szaxofon és a MIKOband gondoskodik. Természetesen egy jó buliból nem hiányozhat az enni- és innivaló, a szervezők ezekről is gondoskodnak. A belépőjegy mindösszesen 2 euró, ráadásul tombolaként sorsolják. Kezdés 19.00 órakor.

Remek kezdeményezésnek tartom az Apolló Mozi ötletét: a New York-i Metropolitan operaelőadásait közvetítik élőben, illetve a Moszkvai Nagyszínház balettelőadásait felvételről. December 27-én épp az utóbbira kerül sor, Csajkovszkij Diótörőjét tekinthetjük meg 17.00 órától. A belépőjegy kicsit borsos, de vegyük figyelembe, hogy egyrészt nem kell az élményért Moszkvába utaznunk, másrészt pedig ekkora vetítővásznunk, mint a moziban, egészen biztosan nincs otthon… IDE kattintva megnézhetjük milyen előadásokat terveznek tavaszig, ITT pedig a Diótörő moszkvai előadásának képeit és előzetesét nézhetjük meg.

Ha gyermekeink szeretnek olvasni, de a hosszú téli szünetben kifogynak az olvasnivalóból, látogassunk el velük a Nógrádi Könyvtárba, ahol a gyermekrészlegen igazi mesebirodalom, tündérek és manók várják a kicsiket. (A könyvtár új és kicsit idegesítő honlapján megtalálható az ünnepi nyitva tartás is az esemény plakátja előtt…)

Amint azt Szabó Kingától, a Szabó Gyula Emlékház tulajdonosától megtudtam, Szabó Ottó festményeiben egészen január 6-ig gyönyörködhetünk itt Losoncon, az ünnepekre való tekintettel nagyon ajánlott az előzetes telefonos egyeztetés, de remek programnak tartom, ha például a ligeti sétánkba ilyen vizuális élményeket is bekomponálunk. Bővebb infó és telefonszám az Emlékház közösségi oldalán (lehet hozzá csatlakozni).

A korcsolyázás remek zsírégető téli sport! Losoncon a karácsonyi ünnepek idején, sőt még Szilveszter napján is nyitva lesz a korcsolyapálya, a korcsolyázás remek családi program lehet, sőt a gyerkőcök is kimozdíthatók végre a képernyők elől… Bővebb infó az ünnepi nyitva tartásról, belépődíjakról, stb. ITT olvasható.

Szilveszterkor senki se szomorkodjon otthon egyedül, a tévés papucskultúrát az év másik 364 napján is művelhetjük, az év utolsó napján igazán nem muszáj!

Kellemes, békés ünnepeket kívánok mindenkinek, de idénre még nem búcsúzom, hiszen még a héten jönnek a receptek és egyebek az ÉLÉS-TÁRból!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése