2015. december 18., péntek

KARÁCSONYI JÁTÉK - nyertesek

Remek hangulatú estét tölthettünk péntek este a magyar alapiskola Kármán-termében, hála Jakubecz László színművésznek és Reiter István hegedűművésznek, akik Ady Endre éjszakái című műsorukkal látogattak el Losoncra. Az előadást némi forralt borral, teával, kalácsokkal és sütikkel megtámogatott kötetlen beszélgetés követett, amelyhez a karácsonyi hangulatot a Serly Kórus rögtönzött koncertje biztosította. Mindezeket megelőzősen azonban kisorsoltuk a KARÁCSONYI JÁTÉKUNK nyerteseit is.


Idei utolsó játékunk helyes megfejtéseit összesen nyolcan küldték be, a többieknek mondom, hogy igen, játék volt, rövid határidővel - érdemes gyakrabban benézni a blogra, vagy feliratkozni a hírlevélre, ehhez elég egy e-mailt küldeni a losoncianziksz@gmail.com e-mail címre arról az e-mail címről, ahová majd az anzikszos hírek érkezzenek.

Először mutatom a helyes megfejtéseket:

I/ Pár napja a CSIRIBIRI játszóházban alkothattak a gyermekek csodás karácsonyi díszeket, a  nehéz sorsú gyermekeknek is bőven gyűlt össze ajándék.
Weöres Sándor: Csiribiri című versét egészen biztosan mindenki ismeri, sőt fejből tudja. Az alábbiakban a kezdő sorokat kell összepárosítani a megfelelő zárósorokkal, úgy ahogy az az eredeti költeményben olvasható.
Íme a helyes sorrend:


II/ A közelmúltban a zsidó emlékhelyek nyomába eredtünk Losoncon, bőséges fotódokumentáció is készült az eseményről, amely a blogon, ill. a közösségi oldalon megtekinthető. Az alábbi fényképen melyik épület kilincse látható?
a.    a felújítás alatt álló zsinagógáé
b.    az új zsidó temető halottasházáé
c.    a Chevra Kadischa székházáé

A kilincs, majd a sétánk során fotózott halottasház épülete az ajtóval

III/ Amint azt a kulturális rendezvények iránt érdeklődők bizonyára tudják, a Phoenix Galéria mostanában író-olvasó találkozóknak is helyet ad. Melyik író művei az alábbiak?
A felejteni nem tudás gyönyörűsége és szomorúsága; A szokott helyen, hatkor; Zimankó és a Város Szíve
(csupán egyetlen íróé!)
a. Farkas Ottó
b. Szomolai Tibor
c. Szászi Zoltán

IV/ Nagy örömünkre a régi losonci városháza épülete is szépül, úgy néz ki ismét életet lehelnek belé, a felújítás lassan a végéhez közeledik. Mikor is avatták fel építését követően az épületet?
a. 1894. szeptember 29-én
b. 1892. december 28-án
c. 1840. március 24-én

V/ És könnyítésképp utolsó kérdésem (mindegyik választ elfogadom helyesnek): Idén mely rendezvények nyerték el leginkább a tetszésedet kedves olvasó?
a.    a városnéző séták
b.    író-olvasó találkozók
c.    Csiribiri játszóház
d.    egyéb… (kérem megírni)

Nos itt a legtöbben a városnéző sétákra és a Csiribiri játszóházra szavaztak, de szóba került a borkóstoló is és "előadások neves személyiségekről".

Ezek után lássuk a helyes megfejtéseket beküldők névsorát, a válaszok beérkezési sorrendjében:
1.    Balázsné-Kelemen Mária
2.    Benedek Viktória
3.    Popovič Andrea
4.    Sabatsky Erzsébet
5.    Tyrala Anita
6.    Bolyós Csilla
7.    Korponai Tamás
8.    Bolyós Zsolt

Az ő nevük került a sorsolókosárba, az alábbi cédulák formájában:

A képre kattintva jobban olvasható...

És akkor végre a sorsolás eredménye:

A Phoenix Könyvesbolt és Antikvárium által felajánlott nyereményt, Bächer Iván: Utóíz című kötetét KORPONAI TAMÁS nyeri, szívből gratulálok! A kötet a Vajansky utca 6-os szám alatti könyvesboltban vehető át személyesen.

A PHOENIX Galériáról készült kép forrása

A boltban az új és antikváriumi könyveken kívül naptárak széles választéka is kapható, a szemközti Phoenix Galériában pedig képek, fotók, bakelit lemezek, handmade ékszerek és egyéb egyedi alkotások is megvásárolhatók!

Másodikként az Alternative virágüzlet helyett a PRIOR-ban található Demecs virágüzletben kell majd átvenni a karácsonyi gyertyát, mégpedig a szerencsés nyertesnek, aki nem más mint SABATSKY ERZSÉBET! Gratulálok!
Ezt az üzletet kell keresni a földszinten:

A Demecs-féle virágüzlet a PRIORBAN

Gondolom a harmadik nyereményünk sem okoz csalódást BOLYÓS CSILLÁNAK, hiszen saját ízlése és kedve szerint vásárolhat be 10 eurós ajándékutalványért a Vasúti utca és Prior parkoló közötti átjáróudvarban található PROVENCE ILLATA elnevezésű boltban. A boltról EZEN az oldalon írtam, tulajdonosa Bíró Zsuzsanna megrendelésre képeket is fest, azokat például ITT lehet nézegetni.

PROVENCE ILLATA Losoncon

Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek, aki idén játszott a losonci anziksszal, hogy vette a fáradságot és némi időt szánt a mindenféle izgalmas és kevésbé izgalmas kérdéseim megválaszolására.
Blogpartnereimnek szeretném megköszönni, hogy továbbra is támogatnak, és többnyire szemrebbenés nélkül és azonnal felajánlják ajándékaikat - legyen szó bármiről.
Karácsonyi játékunk nyerteseinek, de az idei összes nyertesünknek is gratulálok, remélem nem bánták meg, hogy bekapcsolódtak a játékba.
Bízom benne, hogy kölcsönös együttműködésünk jövőre is kitart, és itt nem csak a blogpartnerekre, hanem az olvasókra és elsősorban a játékban résztvevőkre gondolok.
Kellemes karácsonyi készülődést mindenkinek, ajánlom szíves figyelmünkbe valamennyi blogpartneremet, itt sorakoznak szépen a jobb oldalsó sávban... :-)

(érdemes a bordóval jelölt szavakra kattintani!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése