2015. december 23., szerda

ÉLÉS-TÁR: karácsonyi csipke

A múltkor is szó volt már csipkéről, de az az ehető változat volt, most jöjjön az, amely nem a testnek, hanem a szemnek kedves...
Egy kedves olvasó, Popovics Andrea küldte el horgolt csipkecsodáit és kérésemre egy kis szöveget is csatolt hozzá. Mielőtt bárki tiltakozna, hogy mit keres a horgolás az éléstárban, vegyük úgy, hogy ezzel díszítjük a kamrapolcot. Akarom mondani a karácsonyfát. Meg a lakást :-)


Az alábbiakban Andrea gondolatai olvashatók:
"Mit csinálsz? Horgolsz? - kérdi a férjem.
Készülök a Karácsonyra! - jön a válaszom. Igen, én így is készülök a Karácsonyra.


Kislány korom óta tetszett, ahogy nagymamám esténként a fonalból csodás terítőket horgolt. De, mint minden tizenévesnek, voltak "fontosabb" dolgaim. Majd később, kb. 10 éve, mikor már a nagymama nincs, én is hozzáfogtam horgolni. Kedves idős hölgy vezetett jó tanácsaival (ezúton is köszönöm TeSo segítségét).
S jöttek az ötletek, újabbak, szebbek, egymástól való minták, újságok, internet... hozzávalókat szinte minden boltban lehet venni. Mára a horgolótű elválaszthatatlan társam lett.


Mostanában a horgolás újra divatban van. Haladok a  modern korral, így az idén ablakdísz van soron. Fehérben, piros masnival, kinek-kinek kívánsága, ízlése szerint.


Aki viszont a klasszikust kedveli, itt egy ihlet….


Karácsony elmúltával jön a húsvét és vele a horgolt tojások, nyáron táska és ruházat, így soha nem unatkozom.


Horgolás mellett be kell vallanom, nagyon szeretek fonni peddignádból kosarakat apró tárgyak számára. A gyöngyfonás sem idegen, fülbevalókat, láncokat és egyéb „lányos csecsebecsét” is készítettem már.   Kedvenc kézimunkáim közé tartozik a kivarrás (keresztszemes, gobelin), drótozás… tehát sosem unatkozom.


Most megyek, s folytatom a készülődést Karácsonyra. Sütök mézeskalácsot!"
Eddig Andrea szavai...

Gondolom azóta már mindenkinél elkészült a nélkülözhetetlen mézeskalács és lassan a többi finomság is. Továbbra is várom a fotókat, recepteket, gondolatokat, bármit amit feltehetünk közös kamrapolcunkra, betehetünk az ÉLÉS-TÁRUNKBA. Ugye teccik érteni? :-)

UI: Andreával levelezve felmerült, milyen jó lenne jövőre találkozni a kézimunka ürügyén. Horgolás, kötés, hímzés, fonás, szövés, bármi más - ami kézügyességet igényel. Megoszthatnánk tapasztalatainkat, megmutatnánk munkáinkat, ötletelnénk, mintákat, akár kézimunka alapanyagot csereberélnénk, tanulnánk egymástól, miközben jól éreznénk magunkat. További érdeklődők? (losoncianziksz@gmail.com az e-mail cím, ahová írni lehet).

(fotók és a szöveg egy része: Popovics Andrea)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése