2015. december 6., vasárnap

Programajánló december 7-13.

Remélem senki sem kapott virgácsot a Télapótól, vagy ha igen, akkor csak tévedésből. Advent második vasárnapján mézeskalácsot díszíthetünk a Nógrádi Múzeum és Galéria jóvoltából. A ma 14.00 órakor kezdődő kreatívkodáshoz a mézeskalács a helyszínen megvásárolható.

Aki megteheti, az munkanapokon látogasson el a Városháza házasságkötő terme előcsarnokában megtekinthető kiállításra, ahol Jana Bialová mesés képeiben és egyéb alkotásaiban gyönyörködhetünk, sőt meg is vásárolhatjuk azokat!

December 9-én (szerdán) a Nógrádi Művelődési Központban (Novohradské osvetové stredisko) 15.00 órától tartanak kézműves foglalkozást, amelynek keretén belül karácsonyi papírgömböket lehet készíteni 2,50 euró fejében a Kármán u. 2 szám alatt az emeleten.

Aki némi nyugalomra vágyik, az látogasson el hét közben a Nógrádi Múzeum és Galériába, ahol Nógrád kincseit gyűjtötték össze, vagy pénteken délután 14.00 – 17.00 óra között a Szabó Gyula Emlékházba, ahol legutóbb Szabó Ottó festőművész képeiben gyönyörködhettünk természetesen Szabó Gyula alkotásai mellett.

Pénteken, december 11-én 16.00 órától Apátfalván tartanak karácsonyi „mulatságot”, a káposztaleves főző verseny első évfolyamán túl gazdag kulturális programot is ígérnek a szervezők.

Szombaton, december 12-én már reggel érdemes lesz elindulni otthonról, hiszen a piacon több losonci szervezet közös összefogásában tartanak aprócska kézművesvásárt 8.00 – 12.00 óra között. Az egyedi készítésű ajándékok megvásárlásával a vásáron résztvevő szervezeteket támogathatjuk.

Miután bevásároltunk, utunk a Vajansky utca 6-os szám alá vezessen, hiszen a Phoenix Galériában 10.00 órától a CSIRIBIRI Játszóház keretén belül a Kelemen Trió ad karácsonyi koncertet, sőt dalokra is megtanítják az érdeklődő kicsiket és nagyokat. Magtamás Demecs Anita vezetésével karácsonyi asztal- és karácsonyfadíszek készülnek, közben káposztaleves, tea és karácsonyi puncs enyhíti éhünket és szomjunkat. Hogy a Kárpátalján élő nehéz sorsú gyermekeknek az idei karácsonyuk egy picivel szebb legyen, ezért a játszóház szervezői AJÁNDÉKCSOMAGOKAT várnak, amelyeket az ebben jártas barátaik segítségével eljuttatnak majd Kárpátaljára. Az ajándékozási tudnivalókról a héten még bővebben is írok, de a plakáton már most is olvasható a lényeg – azt hiszem.

Délután mehetünk az újonnan kinyitott Galériába is, hiszen december 12-én (szombaton) Katka Koščová ismert szlovák énekesnő tart koncertet az üzletközpontban 15.00 órától.

Akinek mindez kevés lenne, az nyugodtan fejezze be a szombatot a vásárcsarnokban, ahol a népszerű Bez ladu a skladu együttes ad koncertet 19.00 órától, amelyet afterparty követ úgy hajnali háromig.

Teljesen más jellegű koncertek várnak ránk vasárnap: december 13-án délután 16.00 órától az evangélikus templomban a losonci kórusok adnak karácsonyi koncertet, este 19.00 órától pedig a Kubínyi téri katolikus templomban Jan Honek és Filip Hlavinka, Csehországból érkező operaénekesek A. Dvořák, F. Schubert, G. F. Händel műveket szólaltatnak meg Jozef Vaško orgonista kíséretében. Mindkét eseményre belépődíj tetszés szerint fizethető.

Remélem mindenki megtalálja a neki tetsző rendezvényeket, abban is bízom, hogy a szombati CSIRIBIRI Játszóházba nem csak a kisgyerekes szülők, hanem az adakozni vágyók is ellátogatnak, hiszen kapni jó – de adni még jobb!
Kellemes hetet mindenkinek!
(A színessel jelölt szavakra kattintva újabb információk olvashatók, a plakát kattintással nagyítható)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése