2014. szeptember 20., szombat

Ez már történelem! (13)

Ma megmutatom a losonci Csárdáskirálynő próbáin készült fotókat, melyeket Anné Marika bocsátott rendelkezésemre. Nem véletlenül vannak ezek a fotók a családi fotóalbumában, hiszen édesanyja, Anné Károlyné – a műsorfüzeten „a főrendező munkatársaként” szerepel. Így közvetlen részese volt minden megoldásra váró problémának a darabbal kapcsolatban.
A képeket a rajtuk lévő feliratokkal együtt közlöm, hiszen ez is segít közelebb hozni az akkori hangulatot.

Walter Ella

A zenekarról még kevés szó esett. A zongoránál Walter Ella, ő korrepetálta be a dalokat a színészekkel. Így valószínűleg jelentős mértékben neki (is) köszönhető a darab sikere.

A zenekar egy része

A zenekar további tagjai voltak: Dávid István, Fábry Pál, Guzsváry Sándor, Hoki Ernő, Maci Tibor, Mega Kornél, Paulovics L., Sáray Imre, Vnuk Sándor

Benko Lenke Stázi grófnőt az orfeumi lányok közül pedig Lujzát, Hrugyan Ferenc pedig a Tábornokot és Lazarovicsot alakította a színpadon. Róluk is készült két darab fotó a próbákon, igaz, csak a nézőtéren ülve:

Benko Lenke, Hrugyan Ferenc
Az elsőn az ablak előtt konstatálják, hogy „Minden jól megy”.

Benko Lenke, Hrugyan Ferenc

A másodikon meg már „A partnerek is aggódnak”. Ki tudja miért. Lehet, hogy az új beugró miatt?

Csaszlovszky Jánosné, ?

Mert van olyan fotó is, amelyre az van írva, hogy „Próba az új partnerrel”. A hölgy Csaszlovszky Jánosné, az új partnerről meg nem tudni kicsoda.

Csaszlovszky János, ?

És az aggodalom a következő képről is visszaköszön, ahol Csaszlovszky János izgul a neje próbálkozásának sikeréért: „Aggodalom úgy is mint férj”.

Szluka Béla

Szluka Béla nevét már biztos mindenki megjegyezte, aki olvasta az eddigi részeket itt a blogon, hiszen Miska pincérként rengeteg fényképen szerepel. Ki tudja hol volt a darab súgója – Magyar Edit – ezen a próbán, amikor Szluka Béla segítette ki a kollégákat: „Apuskám súgok!”


Volt, akit a próbai történések egészen hidegen hagytak, szorgalmasan horgolta terítőjét, sajnos róla sem tudni kicsoda.


És még egy személyt mutatok, ő volt a kultúrreferens, ennek megfelelően szívta szipkás cigarettáját az asztal mögött…
Végezetül pedig mutatom még egyszer a teljes szereposztást is, hátha valakinek épp az alapján sikerül még beazonosítani a fotókon eddig ismeretlen szereplőket.


Ezzel befejeztük a Csárdáskirálynő taglalását, legközelebb haladunk tovább az időben, ismét érdekes dolgok következnek a Csemadok krónikának és a fotóarchívumnak köszönhetően.
Ha a családi fotóalbumokban véletlenül az egykori losonci színjátszással kapcsolatos további fényképek vagy dokumentumok is előkerülnének, nagyon örülnék, ha azokat kölcsön kaphatnám. Beszkennelés után sértetlenül visszaadom! De szerény véleményem szerint, kár lenne ezeket a kincseket nem megosztani…

frissítés (9.21.) kimaradt egy fontos információ: "a fotókat Anné Károly készítette, aki Lili feleségének mindig türelmes és megértő társa volt" (írja fb-n a lányuk, Marika)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése