2015. december 16., szerda

Könyvajánló 111

A könyv nagyon hasznos karácsonyi ajándék, főleg ha a losonci Phoenix Könyvesboltból szerezzük be. Hogy megkönnyítsük a választást, ezen a héten is két remek könyvre hívjuk fel a figyelmet, én egyből mindkettőbe beleszerettem, remélem más is így lesz ezzel...

James Cameron, Lisa Fitzpatrick
Avatar - James Cameron varázslatos világa
Duna International Kft., 2010

Hogyan alakult ki Pandora csodálatos világa?
A teremtmények, a növények, a táj? A gépek és a na'vik? Minderre választ kapunk e csodálatosan illusztrált kötetből, amelyben a rendezői vázlataitól kezdve nyomon követhetjük az alkotás folyamatát a varázslatos végeredményig.
A szerzők: James Cameron rendező, Jon Landau és Peter Jackson producerek és Lisa Fitzpatrick, ismert szakíró.
Az Avatar forgatása 2005-ben indult azzal az elképzeléssel, hogy olyan teljes mindenséget hozzanak létre, amilyet a filmipar több mint harminc éve nem próbált. A Pandorát élőlények világítják be; tökéletes képet kapunk gazdag állat- és növényvilágáról. Az erős színekben pompázó formák egyszerre ismerősek és idegenek: buja esőerdők ötszáz méteres fákkal; lebegő hegyek és fantasztikus tájak; undorító, pikkelyes, szőrtelen, hatlábú ragadozók – ijesztő és ugyanakkor gyönyörű hely.
A forgatókönyvtől a vázlaton, a kétdimenziós festményen, a 3-D-s modelleken és szobrokon át ez a páratlan kötet bemutatja, milyen kreativitással és kitartó munkával alakították ki a négy évig tartó munka során a fantasztikus látványt. A több mint 200 színes kép a filmiparban ma alkotó legnevesebb művészek – Rob Stromberg (Pán labirintusa, Az arany iránytű); Wayne Barlowe (Pokolfajzat, Harry Potter és a Tűz Serlege); Ryan Church (Star Trek, A gyűrűk ura) és Ben Procter (Transformers) – műve, de szerepel a kötetben több mint egy tucat eredeti vázlat és feljegyzés magától Camerontól is. A könyv tájakat, figurákat és lényeket mutat be, amelyeket a Pandora hihetetlenül fantáziadús világát ábrázoló több ezer képből egyenként válogattunk ki.

Az exkluzív képeskönyv 3D szemüveggel együtt 19,50 € euróért vásárolható meg.

*** *** *** *** ***

Simona Cremante
Leonardo da Vinci összes művei
Korona Kiadó, 2008  

Simona Cremente ragyogó és alapos monográfiát írt, amelyben minden együtt van, amit az olvasó tudni szeretne Leonardo kevés számú, de nagyszerű festményeiről, végtelen sok rajzáról, különleges kéziratairól. A könyv éppúgy szól a művészetben jártas specialistáknak, mint azoknak, akik most ismerkednek meg Leonardóval: felfedi a művész természetét és tudatalattijának mozgatórugóit – Freudnál is érzékenyebb elemzéssel.

A 640 oldalas mű ára a Phoenix Könyvesboltban 14,90 €.

További ötletekhez sok szeretettel ajánlom az eddigi könyvajánlóink TARTALOMJEGYZÉKÉT is.
Jó olvasgatást, válogatást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése