2014. június 12., csütörtök

Klubszerda: Losonc, szeretlek! – összefoglaló

Szórakozva művelődni

Tegnap ismét nagy nap volt, legalábbis a 2 hetente megrendezett Klubszerdákat tekintve. Az első ilyen összejövetelünkön ugye a Dióhéj Kiadó mutatkozott be, a másodikon gyermeknapot tartottunk felnőtteknek, most pedig a Losonc, szeretlek! szórakoztató műveltségi vetélkedőre került sor.


A kérdések összeállításában Böszörményi István nyugalmazott gimnáziumi tanár is nagy segítségünkre volt – ismét egy nagy KÖSZÖNÖM érte!

Böszörményi István

Eleinte kicsit izgultunk lesznek-e bátor játékosok, ugyanis előzetesen többen is jelentkeztek, azonban különböző okok miatt közülük csak egyetlen játékos, Belá Etelka érkezett meg a helyszínre.
Így a nézőket agitáltuk erősen, hogy vállalják a megmérettetést. Igyekezetünk sikeresnek bizonyult, viszonylag rövid időn belül összeállt a két csapat. A „Zöldek” (a terítő színe alapján)

Karcsi éppen nagyon koncentrál, hogy kitalálja az első pár taktusból a dalt

és a Lilák (nem a terítő színe alapján)

Elöl a Lila csapat, hátul a nézők

A Losoncról szóló kérdések elé, közé és végére zenei kérdések kerültek, melyekhez Kelemen Gábor nyújtott óriási segítséget.

Kelemen Gábor dalmester

Az első pár taktusból ki kellett találni nagyon ismert zeneszámokat, megmondani a címét és szerzőt (előadót), majd közösen el is énekeltük a dalt, így alapozva meg a jó hangulatot.

A Zöld csapat és a vaktérkép

Az első igazán csapatformáló kérdéshez vaktérképet használtunk, azon kellett bejelölni az egyes létesítményeket. Nem is olyan egyszerű dolog ez mint kiderült, nehéz volt a térkép megfelelő négyzetébe beilleszteni pl. az Ymca, templom, temető stb. helyét.

Fel a fejjel! - mindenki a kivetített képeket nézte

A blog rendszeres olvasói bizonyára emlékeznek a Fel a fejjel című játékunkra, amelyben épületrészletből kell kitalálni melyik losonci épületről van szó. Hasonló feladat várt most is a csapatokra, Puntigán József sétált végig a főutcán és fotózott, igazán sok érdekes részletet talált, tényleg érdemes felemelt fejjel közlekedni néha… Ez a versenyszám meglehetősen nehéznek bizonyult, folyt a találgatás, de a lehetséges nyolcból csak egy-egy pontot sikerült megszereznie a csapatoknak.

Attila magyaráz, Gábor hátul erősen figyel
 Volt olyan versenyszám is, melyben a hallott szöveget kellett egymásnak reprodukálni a csapaton belül, a pontok bizonyos szavakért jártak – amennyiben az utolsó játékos szájából azok elhangzottak.

Karcsi is körbeírta amit kellett, Hajni pedig az egészet levezényelte

A körülírásos játéknál Losonc bizonyos nevezetességeit kellett kitaláltatni a csapat többi tagjával, folyt a mutogatás és a szavak keresése, de a megadott időn belül elég szép eredmények születtek.

- Ki is tanít most a suliban?

Volt bevállalós versenyszám is, az egyik csapatnak a magyar alapiskola tanáraiból kellett felsorolni annyit, amennyit bevállaltak, a másik csapatnak pedig a Kármán Színház bemutatóiból.

Még egy bemutató jusson az eszembe...

Hiába volt mindkét csapatban a kérdéshez közelálló játékos, az időhatár okozta stresszben ez egyáltalán nem bizonyult olyan egyszerű feladatnak.

Gyüre Viktória, Erdélyi Attila, Magtamás Demecs Anita

Summa summárum: a vetélkedőt a Lila csapat nyerte, melynek csapatkapitánya Erdélyi Attila volt, tagjai pedig Magtamás Demecs Anita, a blog virágüzletes partnere, és Gyüre Viktória, aki legújabban rendezvényeink plakátterveit készíti nagyon ügyesen. A nyertes csapat Oklevelet és ajándékkosarat kapott, a benne lévő mindenféle földi jót szétosztották egymás között.

Galcsik Karcsi, Barta Kinga, Belá Etelka

A második helyezést elérő csapatot Galcsik Karcsi vezetésével, Belá Etelka és Barta Kinga alkották, ők Emléklapot kaptak meg remélem sok szép élményt is.

Ehhez hasonló nyeremény várható legközelebb is
(a kosárra és tartalmára gondoltam, Hajnit nem adjuk!)
Abban egyeztünk meg, hogy ennek folytatása lesz, a most győztesen kikerülő Lila csapat a legközelebbi (valószínűleg őszi) forduló kihívó csapataként indul, várjuk tehát újabb játékosok vagy akár kész csapatok jelentkezését is.


Úgy vélem a fotókról is látszik, milyen jó hangulatban telt el ez a szerdai koraeste, köszönet a játékvezetőnek Hajdók Hajnalkának, Demecs Andreának, aki az egészet felügyelte, Böszörményi Istvánnak, aki a kérdések nagy részét összeállította, Puntigán Józsefnek, aki a fotókról gondoskodott, Kelemen Gábornak, aki a zenét szolgáltatta, Galcsik Karcsinak, aki a vetítő biztosítása mellett a játékba is beszállt.

(Szöveg: Tóth Éva, fotók: Puntigán József)
még több fotó ITT

UI: nagyon örülnénk, ha érkezne visszajelzés is az eddigi Klubszerdák résztvevőitől, ill. ötletek, elképzelések is érdekelnek a jövőre nézve... - köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése