2014. december 14., vasárnap

Programajánló december 15-21.

Közeledik, közeledik! Hogy mi? A karácsony és főleg a losonci anziksz KARÁCSONYI JÁTÉKÁNAK beküldési határideje (hétfő éjfél).

Ma délután aki teheti, az fogjon kézen egy kiskorút és menjen el vele a CSIRIBIRI JÁTSZÓHÁZBA, 15.30-kor kezdődik a losonci Magyar Kulturális Központban. Gyertyaöntés és mézeskalács díszítés van műsoron sok meglepetéssel, a játszóházat Hajdók Hajnalka és Demecs Andrea vezetik. Mindenkit szeretettel várnak!

És akkor nézzük, mi várható kis városunkban meg a környéken ezen a héten!
Kezdjük a szomszédban, december 15-én (hétfőn) Rimaszombatban a Kicsi Hang együttes tart adventi CD-bemutató koncertet a református templomban 17.00 órai kezdettel. Induljunk Betlehembe!

Másnap, december 16-én a Köztársaság térre érkezik a népszerű üdítőital kamionjával Santa Claus (biztos meghibásodott a rénszarvas szánja, és stoppal jön…). 16.00 órakor az érdeklődőknek már táncot tanítanak, hogy a 16.30-kor érkező Santával együtt táncolhasson, aki szeretne…

Aki ennél csendesebb dologra vágyik, az kedden (dec. 16.) látogasson el mondjuk az Állami Levéltárba, ahol szintén 16.00 órától Hanukáznak, a zsidó hitközség, a város és levéltár szervezésében. A rendezvényen Ervin Schönhauser hagyományos zsidó dalokat ad elő.

Másnap, december 17-én Andrea Coddigton írónővel lehet majd beszélgetni 17.00 órai kezdettel a B. S. Timrava Színház emeleti termében. A kalandos életű szerző könyvei a helyszínen is megvásárolhatók lesznek, dedikálja is azokat.

December 18-tól egészen február 10-ig tekinthető majd meg a Nógrádi Múzeum és Galériában a Betlehemek címet viselő kiállítás, amelyre a zólyomi és selmecbányai múzeumok, ill. kortárs alkotók kölcsönözték betlehemeiket.

Másnap, vagyis december 19-én ismét érdemes lesz ellátogatni a Nógrádi Múzeum és Galériába, ugyanis 18.00 órától Martin Tesák ad koncertet. Az úriember több filmhez (Jakubisko, Pavel Barabáš) is írt zenét, számos színházi és táncprodukció zenéjének szerzője, több CD-je is megjelent már. Losonci koncertjén relaxációs zenével nyugtatja le karácsony előtti zaklatott lelkünket…

Ezzel szemben, biztos sokan vannak, akik szeretik a nyüzsgést, a karácsonyi vásárok hangulatát, nos december 19-20-án reggel 8-tól este 10-ig Losoncon is élvezhetjük azt a Köztársaság téren, gondolom lesz karácsonyi puncs meg minden egyéb, ami ehhez hozzátartozik.

Aki még jobban szeretne ráhangolódni a karácsonyra, az vasárnap, december 21-én ugorjon el 16.00 órára Fülekre, ahol a Városi Művelődési Központban Karácsonyi ünnepi hangversenyt tartanak a Melódia PT és a VMK szervezésében.

Kívánok mindenkinek kellemes hetet, ráhangolódást az ünnepekre! (És várom a megfejtéseket, és a recepteket is!)

(a színessel jelölt szavak hivatkozásokat rejtenek, rájuk kattintva további információk olvashatók)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése