2014. június 1., vasárnap

JÚNIUSI előzetes programajánló

Nagyon nagy örömmel tölt el, hogy júniusra is van mit ajánlani, hiszen a szokásos programkínálatba már a Klubszerdák is beletartoznak, remélem akik eddig ott voltak, jó hírünket terjesztik, és egyre nagyobb lesz az érdeklődés ezek iránt az összejövetelek iránt is!
Vágjunk is bele egyből a júniusi programkínálat közepébe:

Aki siet, az még elér ma délután 15.00 órára a Ráday utca 5. szám alá, ahol Badiny Jós Ferenc sumerológus szobrát koszorúzzák meg, a megemlékezést követően a résztvevőket a Palóc Társaság látja vendégül.

Egy érdekes információt szeretnék itt megosztani: a losonci „téli stadion”, ahogy errefelé a műjégpályát nevezik, az in-line korcsolyázók előtt is megnyitja kapuit, mégpedig június 3-ától, többnyire a délutáni órákban. Bővebb információk az üzemeltető honlapján.

Június 7-ére a természet, illt. a hörcsögök kedvelőinek akad program, ez utóbbiak a losonci szabadidőközpontba (CVC Magnet) mehetnek 10.00 órára, ahol immár a negyedik „Hörcsög kiállítást” szervezik. A belépés ingyenes.

Aki pedig időben regisztrált, az szintén szombaton túrázhat egyet a Novohrad-Nógrád Geopark szervezésében a serki várból a Bencs-tetőn át Ajnácskőre.

Másnap, június 8-án (vasárnap) aztán tobzódunk a programokban: a város szervezésében 9.00 -17.00 óra között a piacon ún. „farmer-napot” tartanak, ez nem azt jelenti, hogy a népszerű farmer („rifle”) ruhákat mutatják be, hanem hogy a mezőgazdaságban tevékenykedők behozzák a városba a termékeiket, lehet tőlük vásárolni, de lesz állatkiállítás, kenyérsütés, főzőverseny, country program, és egy rakás más attrakció kicsiknek és nagyoknak. A belépés 10 éves korig felnőtt kíséretében ingyenes, felnőtteknek 2 euró.

Szintén vasárnap, de délután 15.30-kor kerül sor a CSIRIBIRI játszóház következő programjára a Magyar Kulturális Központban. Pünkösdi Játszóházat tartanak, lesz "Pünkösd királya" - választás, ügyességi versenyek, koszorúfonás, gyékény lovacska készítése a Benko házaspárral. Mindenkit szeretettel várnak, a belépés ingyenes.

És még mindig június 8-nál tartunk, este 18.00 órai kezdettel a B. S. Timrava színházba látogat a Reykjavíki lány a losonci Kármán József Színház meghívására… A darab főszereplője Setény Öcsi, címszereplője Csák Éva, további szerepekben Pünkösdi Mónika, Sándor Zsombor és Kovács Dóra Salgótarjánból, rendezte: Cibula Peter. Jegyek a blogon nyerhetők, ill. a MIC-ben, MKK-ban és a Phoenix Könyvesboltban 5 eurós egységáron megvásárolhatók.

A következő hét szerdáján, vagyis június 11-én ismét Klubszerda az MKK-ban. Ezúttal egy szórakoztató műveltségi vetélkedőre szeretnénk meginvitálni mindenkit, melynek a Losonc szeretlek! címet adtuk. Várjuk azoknak a vállalkozó szellemű egyéneknek és csapatoknak a jelentkezését, akik szívesen összemérnék tudásukat másokkal, illetve a nézőket is szeretettel várjuk, hiszen itt kedvenc játékosaik buzdítása mellett érdekességeket is megtudhatnak városunkról szórakoztató formában. Kezdés 17.00 órakor, a nyertes csapatra izgalmas nyeremények is várnak!

Június 12-én (csütörtökön) időpontváltozás*: 18-án (szerdán) a Szabó Gyula Emlékházban 16.00 órától hallható a Don Bosco Egyházi iskola évzáró koncertje.

Másnap, június 13-án megnyitja kapuit a losonci városi strand is, rossz idő esetén a nyitás más időpontra tolódik. Jó idő esetén azonban 13-án, ill. 14-15-én a belépés ingyenes.

Június 15-én (vasárnap) 10.30 órai kezdettel emlékeznek meg a városunkból 70 évvel ezelőtt elhurcolt zsidókra a Holokauszt emlékműnél, a losonci új zsidó temetőben. A megemlékezés keretén belül zenei koncertre is sor kerül, a belépés ingyenes.

Június 21-én (szombaton) időpontváltozás*: 22-én (vasárnap) Csontváry Kosztka Tivadar festőművész nyomába eredünk Puntigán József vezetésével. A májusi sikeres városnéző sétánk kicsit módosított változatára kerül sor, hiszen Gácsra kirándulunk, ahol bejárjuk azokat a helyeket, melyek a művészhez kötődnek, de nem csukjuk be a szemünket Gács egyéb nevezetességei előtt sem. A konkrét elképzelések egyeztetése még zajlik, érdemes lesz figyelni a blogot, majd itt adunk hírt időben mindenről.

Június 26-án (csütörtökön) a losonci egykori gimnázium hősi halottai emléktáblájának újra leleplezésére kerül sor a Kármán József Alapiskola előcsarnokában 17.00 órától, majd 17.30 órai kezdettel az MKK-ban Böszörményi István tart vetítettképes előadást az I. világháború és Losonc emlékei címmel.

Június utolsó hetében a Klubszerda pénteken lesz! Mivel június 27-én vége a tanévnak, nagyszerű alkalom kínálkozik arra, hogy tartsunk egy igazi, vérpezsdítő, stresszoldó „Retró bulit“. Bővebben erről is majd később a blogon, ha addig is bárki kedvet kap, hogy csatlakozzon a szervező csapatunkhoz – szeretettel várjuk!

Kellemes júniust, remélem mindenki megtalálja a kedvére való elfoglaltságot ebben a hónapban is! Ha bárkinek tudomása van egyéb programokról, szóljon, szívesen népszerűsítjük a blogon.

(A színessel jelölt szavak hivatkozásokat rejtenek, rájuk kattintva bővebb információk olvashatók)
* javítva: jún. 3.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése