2014. június 22., vasárnap

Programajánló június 23-29.

Hirtelen június utolsó hetéhez érkeztünk, ennek bizonyára nagyon örülnek a gyerekek, pedagógusok, és mindazok akik imádják a nyarat és a szabadságok időszakát.
Lássuk tehát, mit tartogat még nekünk június!

Június 24-én, kedden 16.30 órai kezdettel a Szabó Gyula Emlékház tulajdonosával, Haltenberger Szabó Kingával beszélgetnek és köszöntik kerek évfordulója alkalmából a Nógrádi Könyvtár szlovák szakirodalom részlegén. Fellépők: a Serly Kamarakórus és az Egyházi Művészeti Alapiskola tanulói.

Szintén kedden este 21.00 órai kezdettel Füleken Szent-Iván éji szerenádot ad a Salgótarjáni Rézfúvós Kvintett a Nógrádi Turisztikai Információs Központ udvarán a vár alatt, rossz idő esetén a Városi Múzeumban. A belépés ingyenes.

Szerdán, június 25-én egy érdekes kezdeményezés részesei lehetünk Losoncon, ugyanis az ún. Hug Day keretén belül „ingyenes ölelést” osztogatnak majd önkéntesek a város utcáin. Nehogy bárki is azt higgye, hogy ez valami legújabb losonci kitaláció, egész Szlovákiában ölelkeznek majd emberek az utcán, ez lesz a harmadik évfolyam, idén túl akarják szárnyalni a tavalyi több mint 58 000 ölelést, hát hajrá…

Csütörtökön délután 14.00 órától várják a Szabó Gyula Emlékházba mindazokat, akik nem jutottak el Balázs István kiállításának megnyitójára.
Szintén június 26-án a losonci egykori gimnázium hősi halottai emléktáblájának újra leleplezésére kerül sor a Kármán József Alapiskola előcsarnokában 17.00 órától, majd 17.30 órai kezdettel a Magyar Kulturális Központban Böszörményi István tart vetítettképes előadást az I. világháború és Losonc emlékei címmel.

Pénteken eredetileg bulizni akartunk, de közbeszólt a színház. A Kármán József Színház Somoskőújfalun vendégszerepel az Egy hét a kávéházban című kabaréműsorral, aki eddig nem látta, június 27-én este 19.00 órai kezdettel ott megnézheti.

Így történt az, hogy a péntekre beharangozott RETRÓ BULI-t áttettük június 28-ára, szombatra, de a többi ezzel kapcsolatban nem változik. Tehát kezdés este 8-kor, helyszín a Kármán József Alapiskola cuki kis udvara, rossz idő esetén bevonulunk az iskolába, belépődíj nincs, helyette találkozhatunk egy igazi Csinibabával, meg lesz mire táncolni is (itt szólok, hogy a lányok se jöjjenek magas sarkú cipőben, mert a kavicsokon a sarok tönkremegy). Lesz klasszikus magyar bulikaja - zsíroskenyér hagymával – de az innivalóról mindenkinek magának kell gondoskodnia. Mondhatni ki mit hoz, azt iszik, kivétel az általunk biztosított „szirupos víz”, hogy megédesítsük az estét.
Kérdések esetén forduljatok hozzám bizalommal, de a lényeg, hogy ellazuljunk, szórakozzunk, együtt legyünk, ismerkedjünk és NAGYON JÓL ÉREZZÜK MAGUNKAT. Mindenkire rábízom, hogy ehhez mire van szüksége…

Kívánok mindenkinek kellemes hetet, a gyerekeknek - fiataloknak jó bizonyítványt és kitartást a pedagógusoknak is, mindjárt kezdődhet a megérdemelt pihenés!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése