2014. január 27., hétfő

Színházi játék: nyerj belépőjegyeket!

Idei első játékunkat illetően, bevallom, erősen elfogult vagyok. Aki ismer, az tudja, hogy „színházi énem” Losoncon sem hagy nyugodni, így aktívan részt veszek a losonci Kármán József Színház életében.
Tavaly májusban mutattuk be Janusz Glowacki, az USA-ban élő lengyel drámaíró, Antigoné New Yorkban című darabját. Ebben Anitát, egy hajléktalan portorikóit alakítok, aki – Szophoklész Antigonéjához hasonlóan – szembeszegül az „uralkodókkal”, akik a város hajléktalanjait tömegsírokba temetik. Elhunyt párját, Johnt (Csák Pista), szeretné méltósággal eltemetni, ebben lesznek társai a parkban élő hajléktalanok, a Lengyelországból érkezett Bütyök (Setény Öcsi) és az oroszországi Szasa (Erdélyi Gábor). Mindhárman azért jöttek a demokrácia szívébe, hogy megvalósítsák álmaikat, de azok a reménytelenségben szertefoszlottak. Szerepel még a darabban egy Rendőr is (Erdélyi Attila), aki magát a „rendszert” képviseli.
Mindezt Glowacki a rá oly jellemző szellemességgel és könnyedséggel, mesteri módon tálalja, a New York-i parkban élő három hajléktalan sorsáról abszurd helyzetek segítségével beszél.
A darab rendezője Cibula Péter, akivel anno a kassai Tháliában találkoztam, ott volt színész és rendező, jelenleg a szlovák nyelvű kassai Állami Színházban dolgozik.
A darabbal a 2013-as Jókai napokon Komáromban a felnőtt színjátszócsoport kategóriában Nívódíjasok lettünk, Setény Öcsi pedig alakítás díjat kapott Bütyök szerepének megformálásáért. Most épp Balassagyarmatra készülünk a Madách Irodalmi és Színjátszó Napokra.

És akkor térjünk rá a lényegre:   
2014. február 16-án (vasárnap) délután 17.00 órakor Losoncon a B. S. Timrava Színházban ismét látható Glowacki: Antigoné New Yorkban című előadásunk.
 

Mindazok között, akik február 9-ig (éjfélig) helyesen válaszolnak az alábbi kérdésre, 3 darab páros belépőjegyet sorsolunk ki (tehát összesen 6 belépőt kap 3 nyertes).

Hány szereplős darab Glowacki: Antigoné New Yorkban című drámája?
a.    3
b.    4
c.    5


A válaszokat itt a blogon, ill. a facebook oldalon várjuk, sorsolás és eredményhirdetés február 10-én. Szeretettel várunk mindenkit!


14 megjegyzés: