2014. május 4., vasárnap

Programajánló május 5-11.

No most mindenki kösse fel a felkötnivalót, erre a hétre rengeteg, ismétlem rengeteg programot találtam Losoncon és a környéken! Vágjunk is bele:

Mindjárt hétfőn, vagyis május 5-én a Magyar Kulturális Központba várják az érdeklődőket 17.00 órára, ahol Balla Ede Zsolt tart előadást Szakrális Földrajz – Szent Földünk Rajza címmel. Mindenkit szeretettel várnak! (Megsúgom, hogy az interneten több videofelvétel is megtekinthető ezzel kapcsolatban, elég a keresőbe beírni az említett úriember nevét…)

Kedden, május 6-án délelőtt a kultúrház és a Köztársaság tér környékén sportos fiatalokra lehet számítani, ugyanis 10.00 órakor startolnak majd a XIX. Ifjúsági futóverseny résztvevői.
Ugyanaznap délután 15.00 órai kezdettel nyílik meg Kríž Tamás képkiállítása a Losonci Városháza házasságkötő termének előcsarnokában. A kiállítás címe: a FÉNY EREJE, a képek a helyszínen megvásárolhatók. Tominak saját honlapja is van, és érdekli az élet spirituális vetülete.

Szerdán, május 7-én a sport iránt érdeklődőket 16.00 órára várják Fülekre, no nem kell edzőruhát húzni, elvégre egy kiállítás megnyitójára kerül sor: „Győzelmek és vereségek - Szlovákia sportja 1993-2012“.
Aki inkább zenei kikapcsolódásra vágyik, az szerdán Rimaszombat felé vegye az irányt, ugyanis este 20.00 órai kezdettel a szabadtéri színpadon koncertezik az Edda Művek, vendégük a Pataky Művek lesz. Jegyek elővételben a Tompa Mihály Könyvesboltban 10 euróért kaphatók.

Május 8, csütörtök, ismét szabadnap, reméljük az idő is szép lesz és sétálhatunk egy jót Losoncon meg a határában. Az „Anziksz élőben” címet adtuk ennek a dolognak, nem titkolt célunk ugyanis, hogy a blog nyújtotta virtuális kapcsolatot „élővé” fejlesszük. I. Városnéző sétánk délelőtt 10.00 órakor kezdődik a Kubinyi téren, ahonnan Puntigán József vezetésével és helytörténeti ismertetésével sétálunk el a református temető és egyebek érintésével a Szőlőhegyre, majd onnan a Koháry völgybe, hogy onnan egy hangulatos szalonnasütést követően az egykori fürdőn keresztül végül a ligetben kössünk ki. Kérjük, hogy aki szeretne velünk sétálni, részvételét előre jelezze – köszönjük!

Ha valaki a csütörtöki szabadnapot kevesebb sétálással képzeli, az látogasson el délután a Szabó Gyula Emlékházba, ahol a képek új kollekcióját mutatják be a 15.00 órakor kezdődő tárlatvezetés keretén belül. Különben az Emlékház minden csütörtökön 14.00 – 17.00 óra között tart nyitva. Mindenkit szeretettel várnak!

Meglepetés! Ghymes rajongók figyelem! Csak ma tudtam meg, hogy május 9-én Rimaszombatban ad koncertet este 19.00 órai kezdettel a Városi Művelődési Központban a Ghymes együttes. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó lesz a hangulat, azt sajnos nem tudom hol és mennyiért vásárolhatók jegyek, aki tudja mondja meg!

És elérkeztünk a szombathoz: május 10-én a kutyarajongókat a losonci parkba várják már 9:45-től, ahol még másnap is tart a kutyaszépségverseny, kísérő rendezvényekkel egyetemben.
Délután az anyukákat köszöntik a Köztársaság téren, a 14.00 órakor kezdődő rendezvényre természetesen az anyukák gyermekeit sőt az apukákat is várják, igazán gazdag programot ígérnek, lesznek színészek, zenészek, versenyek, stb…
Szintén szombaton Füleken a várudvarra várják az érdeklődőket, ahol 8.00 órakor gulyásfesztivál veszi kezdetét. Hogy mi kerül a gulyásba és ki eszi meg, azt majd a helyszínen lehet kideríteni…*

Ja, ha valaki csak vasárnap ér rá, és kisgyermek is van a családban, az sétáljon egyet a losonci ligetben délután, ahol kedvező idő esetén minden vasárnap 13.00 – 17.00 óra között a gyermekek lóra ülhetnek és felügyelet mellett tehetnek egy kört az arra kijelölt területen.

Mindenkinek kellemes hetet kívánok, továbbra is várom a programtippeket!

(A színessel jelölt szavak hivatkozásokat rejtenek, rájuk kattintva bővebb információk olvashatók)
* kiderítettem: 3 fős csapatok jelentkezését várják, a gulyásba pedig az kerül, amit a csapatok visznek magukkal, eredményhirdetés 13.00 óra körül; bővebb infó Szvorák Zsuzsánál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése