2014. május 11., vasárnap

Programajánló május 12-18.

Nagyon örülök, hogy szerdai csütörtöki 1. Városnéző sétánk ilyen nagy népszerűségnek örvend, egyrészt az aktív „sétálók”, másrészt a blog fb kedvelőinek körében is. Remélem legközelebb még többen tartanak velünk, hiszen június 21-re (vagy 22-re?) egy gácsi sétát álmodott meg Puntigán József barátunk, mely során Csontváry nyomába szegődünk majd…

No de térjünk vissza az aktuális rendezvényekhez, elsősorban a szerdai naphoz. Amint azt már a havi előzetesben beharangoztuk, május 14-én városunkba látogat Andrásfalvi-Faragó Zoltán író, újságíró, műkedvelő természetfotós, hogy délután 17.00 órai kezdettel bemutassa nekünk a Dióhéj Kiadóban megjelent könyveit, és természetfotói segítségével elkalauzoljon minket az Ipoly völgyébe. Bízom benne, hogy sokan lesznek kíváncsiak a munkáira és az előadására, annál is inkább, mert egyben ez lesz az első „klubszerdás” összejövetelünk is. Aki rendszeresen olvassa a blogot, az már bizonyára regisztrálta, hogy kéthetenként szerdán teret szeretnénk adni a személyes találkozásoknak is, tehát szerdán délután 17.00 órakor sok szeretettel várunk mindenkit a Magyar Kulturális Központba! A könyvbemutatóra a belépés ingyenes, a szerző könyvei a helyszínen megvásárolhatók.

Május 16-án pénteken 17.00 órára pedig a Nógrádi Múzeum és Galériába várják a relaxációs improvizációs zene iránt érdeklődőket, ugyanis Musica medica címmel az Angliában élő Rami Shaafi és a szlovákiai jazzman, Boris Čellár ad koncertet. Belépődíj 5 euró.

Május 17-én, szombaton éjszaka múzeumba kell menni... Losoncon a rendezvények délután 16.00 órakor kezdődnek a Nógrádi Múzeum és Galériában, ahol történelmi kardvívók mutatkoznak be kétszer is, közben a galériában múlt századi képeslapokról tartanak multimediális bemutatót, előadást a Losonc melletti csatáról, 18.00 órától komolyzenei koncert, majd filmvetítés és éjjeli tárlatvezetés van a programon.

Aki kicsit kimozdulna Losoncról, annak bátran merem ajánlani a füleki műsorokat, ott ugyanis szombaton 18.00 majd 19.00 órától összesen három kiállítást is megnyitnak, de közben fellép a For You Acapella énekegyüttes is, lesz történelmi bajvívás, színházi előadás is, és Puntigán József is mesél Csontváryról, az érdeklődők kályhacsempét és tűzzománc ékszereket is készíthetnek, a várat pedig 23.00 óráig látogathatják. A belépés díjtalan!

Vasárnap május 18-án délelőtt 10.00 órakor a losonci református templomban lesz Seres Zsuzsanna brácsaművész koncertje egy rövid istentisztelettel egybekötve. Elhangzik Bach - G-dúr cselló szvit: Sarabande és Gigue, - Massenet: Meditáció, Liszt Ferenc: Szerelmi álmok, Hampó József: Hajnal, hajnal, Vivaldi: Négy évszak - Tavasz / 2,3 tétel/, Saint Saens: Hattyú. Közös ének a végén a gyülekezettel a ref. énekeskönyv 264. számú dicsérete: Áldjad én lelkem...
A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak!

És ha már így belelendültünk a természetjárásba, engedtessék meg nekem, hogy két júniusi túráról is szót ejtsek: az elsőre június 1-én kerül sor, Abroncsosról Somoskőre lehet menni, jelentkezési határidő május 23.
A másik túra egy héttel később, június 7-én Serkéből Ajnácskőre vezet, ennek jelentkezési határideje május 30, jó lesz igyekezni, a létszám mindkét esetben korlátozott.

Végezetül pedig kedves olvasó, lenne egy nagy kérésem: kérlek, szólj ismerőseidnek, barátaidnak, rokonaidnak, szomszédaidnak a rendezvényekről, terjedjen a híre, gondolok itt most elsősorban a „klubszerdára“, egészen pontosan a május 14-i összejövetelre könyvbemutatóval és természetfotókkal egyetemben! Segítségedet előre is köszönjük!

Jaj, és ne feledkezzünk meg az aktuális játékunkról se, hiszen annak határideje május 13, a sorsolásra pedig másnap élőben a könyvbemutatón kerül sor.

Kívánok kellemes hetet, remélem, szerdán személyesen is találkozunk!
(A színessel jelölt szavak hivatkozásokat rejtenek, rájuk kattintva bővebb információk olvashatók)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése