2014. május 25., vasárnap

Programajánló május 26 - június 1.

Május utolsó hete következik, a héten a természet eszünkbe juttatta milyen a nyári meleg, most ismét jön az esős idő, de nem baj, mert mint tudjuk: májusi eső aranyat ér!
Az e heti műsorok is aranyat érnek, igazán változatosak:

Mindjárt kedden, május 27-én városunkba látogat a pozsonyi GUnaGU színház, hogy 19.00 órai kezdettel előadja a Nízkotučný život (nejem, nežijem, nemilujem) – „Alacsony zsírtartalmú élet (nem eszek, nem élek, nem szeretek)“ című nagysikerű darabját Petra Polnišová, Zuzana Mauréry és mások szereplésével. A díszletet Peter Janků tervezte. A darab egy fogyókúrás szanatórium kliensein keresztül tükröt tart Szlovákiának, a lightos erkölcsnek – garantáltan jól fogunk szórakozni! Utolsó néhány belépőjegy 14 euróért még kapható.

Szerdán természetesen ismét Klubszerda! Ezúttal a felnőtteknek tartunk gyermeknapot, énekel majd nekünk a Galáris énekegyüttes (aki kíváncsi kik alkotják, jöjjön el!), esti mesét is olvasunk majd, jóóól meg is beszéljük (minden oldalról, alulról felülről), és a végén még játszani is fogunk, palackozott nyeremény is lesz, afféle igazi - felnőtteknek való!
Május 28-án tehát találkozunk 17.00 órakor a Magyar Kulturális Központban, mindenkit szeretettel várunk!

Május 30-án (pénteken) délután 1 órakor valami csuda dolog lesz majd a parkban, megnyitják a „Halösvényt“, erről többet nem tudok, de már csak a kíváncsiság miatt is érdemes lesz oda kilátogatni...
És ha már a közelben járunk, 15.00 órakor nézzünk be a szomszédban lévő Szabó Gyula Emlékházba, ahol meghallgathatjuk a Don Bosco Egyházi Iskola végzőseinek koncertjét.

Ha valaki a motorkerékpár szerelmese (ahogy mondani szokták), az ne felejtsen el pénteken és szombaton kiugrani Gácsra, ugyanis ott már 9-ik alkalommal rendezik meg a nagy motoros találkozót...

És akkor jöjjön a szombati programkavalkád, gyermeknap lesz Füleken is a várban, kivonul oda a rendőrség, tűzoltóság, mindenfélét bemutatnak, lesznek mazsorettek, kofferszínház, harcművészet, néptánc, versenyek – nagyon gazdag program várja a látogatókat 9.30 és 16.00 óra között. A rendezvényre a belépés ingyenes.
Aki inkább Losoncon maradna, az szombaton május 31-én feltétlenül nézzen be a Kármán József Alapiskola és Óvodába, ahol reggel 9-től zajlik majd az élet, szintén Gyermeknapot ünnepelnek, de természetesen a szülőket, barátokat is várják, lesz főzőverseny, 11.00 órától a Helikoffer zenekar, 13.00 órától pedig a Miskolci Illés Emlékzenekar koncertezik, közben kézműves foglalkozások és egyéb események zajlanak majd.

Aki egy kicsit más jellegű kikapcsolódásra vágyik, az látogasson el szombaton 18.00 órakor Fülekre, egyenest a katolikus templomba, ugyanis ott kerül sor a VI. Nemzetközi Melódiák Szárnyain elnevezésű kórustalálkozóra.

Vasárnap pedig már június 1, akik nem voltak restek és időben bejelentkeztek, azok mehetnek túrázni a Novohrad-Nógrád Geopark szervezésében Abroncsosról Somoskőre, akik erről lemaradtak, azok még május 30-ig jelentkezhetnek a következő vezetett túrára Serkéből Ajnácskőre, melyre június 7-én kerül majd sor.

Szintén vasárnap 18.00 15.00 órai kezdettel kerül sor Badiny Jós Ferenc sumerológus szobrának megkoszorúzására is, a helyszín több mint rendkívüli, ugyanis a szobor egy családi ház kertjében található.

Mindenki töltse kellemesen május utolsó napjait, emlékeztetőül pedig csak annyit mondanék, hogy: „Szita-szita péntek, szerelem csütörtök, KLUBSZERDA!

(A színessel jelölt szavak hivatkozásokat rejtenek, rájuk kattintva bővebb információk olvashatók)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése