2014. május 29., csütörtök

Klubszerda - Gyermeknap felnőtteknek (összefoglaló)

Úgy hiszem sajnálhatja, aki nem jött el szerdán 17.00 órára az MKK-ba, nagyon jó volt ugyanis a hangulat. Mivel közeledik a gyermeknap, és az jár a felnőtteknek is, mi sem fogtuk nagyon vissza magunkat, jól szórakoztunk.
Először is bemutatkozott a Galáris énekegyüttes, és meg kell hogy mondjam, nagyon ügyesek a lányok, még ráadást is kértünk tőlük, mire elénekelték a fellépés előtt autóban begyakorolt frappáns dalocskát! Gratula - nekik és a felkészítőiknek is!

Magtamás Zille, Demecs Boróka, Anderko Borbála, Magtamás Csilla,
Fekete Emma, Demecs Virág

Mivel a Klubszerda témája a magyar népmesék volt, ebből is kaptunk ízelítőt, mégpedig Barta Barbara előadásában:

Barta Barbara

Aztán amíg a gyerekek a fellépő ruhából az emeleten átöltöztek "civilbe", addig mi odalent jól belevágtunk a "téma közepibe", ugyanis minket a népmesék pajzán oldala érdekelt elsősorban. A témát felvezette és a részleteket kibontotta a tegnapi Klubszerda háziasszonya, Demecs Andrea.

Demecs Andrea

Többek között erről volt szó (most magyarázzam? ugye értjük?)


Mivel a vajdasági, székely és palóc pajzán népmesékből több gyűjtemény is született, ezekből is felolvastunk néhány csiklandós történetet:

Andrea
Hajnalka
Éva

A közönség is figyelt, annál is inkább, mert szóltunk, hogy a végén játszunk egyet. Játszottunk is, néhány egyszerű kérdésre kellett válaszolni, és a sorsolást követően már megint Kovács Barbi nyert - úgy látszik a hely szelleme kedveli őt...

Balra a nyertes: Kovács Barbara

A végére maradt a legjobb, Duray Éva megajándékozott minket két nagyon frappáns történettel, és több még frappánsabb találós kérdést is feltett, derültünk is a megoldásokon rendesen.

Duray Éva mesél

Köszönet mindazoknak, akik ott voltak, az előadóknak - kicsiknek és nagyoknak, legfőbb technikai munkatársunknak Galcsik Karcsinak, fotósunknak Puntigán Józsinak, és külön köszönet az est háziasszonyának, Demecs Andinak, aki keresett, kutatott, összegzett, majd megosztotta velünk is!
Jó volt na!

Ennyire jó!

Már most mondom, hogy legközelebbi Klubszerdánk június 11-én egészen speciális lesz! Szórakoztató műveltségi vetélkedőt tervezünk "LOSONC SZERETLEK!" címmel, melyre egyének és csapatok jelentkezését várjuk. Aki nem szeretne játszani az is feltétlenül már most írja be a naptárába ezt a dátumot, és majd jöjjön is el, ugyanis a garantált szórakozáson kívül új ismeretekkel is gyarapodhat Losonccal kapcsolatban. A nyertes csapat értékes ajándékkosarat kap!

(Szöveg: T. Éva, fotók: Puntigán József)

A május 28-i Klubszerdáról még több fotó a blog fb oldalán, pontosabban ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése