2014. május 16., péntek

I. Klubszerda a Dióhéj Kiadóval - összefoglaló

Ahogy azt már itt többször is leírtam, egy új kezdeményezésnek ad helyet kéthetente a losonci Magyar Kulturális Központ, konkrétan a losonci anziksz blog, a Phoenix Lutetia Polgári Társulás és a Csemadok összefogásából születő "Klubszerdának". Az első ilyen összejövetelünk május 14-én valósult meg, amikor Salgótarjánból Andrásfalvi-Faragó Zoltán író, újságíró látogatott el körünkbe, hogy bemutassa a Dióhéj Kiadóban eddig megjelent köteteit, illetve előadást tartson az Ipoly völgye élővilágáról.

vendégünk: Andrásfalvi-Faragó Zoltán
Nagy örömünkre az első Klubszerdára a szervezőkön kívül mások is kíváncsiak voltak, és figyelmesen hallgatták a vetítéssel kísért előadást.


Vetített természetfotók segítségével megismerkedhettünk az Ipoly-völgy növény- és állatvilágával, közben pedig műhelytitkokat is megtudhattunk például az Öregtorony című kötettel kapcsolatban.


Andrásfalvi-Faragó Zoltán erdei barangolásaira kislányát is magával vitte, így született például az Erdőjáró Eszter Judit című kötet, mely kora tavasztól tél végéig mutatja be a természetet. Első klubszerdánkra gyerekek is eljöttek, érdeklődtek is a könyvek iránt...


Ígéretünkhöz híven a Csak természetesen! játékunk sorsolásáról sem feledkeztünk meg, annál is inkább, mert mint kiderült, a nézők között játékosaink is helyet foglaltak. A játék helyes válaszait majd egy külön posztban ismertetem, most maradjunk a sorsolásnál. Összesen hatan játszottak, mindenki helyes válaszokat adott meg.


A legkisebb résztvevő sorsolt, a nagyobbak asszisztálásával.


A nyertes pedig, aki az Öt íjász című kötetet a szerző dedikálásával együtt megkapta, Csillagszemű Juhász fedőnevű játékosunk - gratulálunk Barbi! Jó olvasást!
Úgy gondolom, hogy első Klubszerdánk nagyon jó hangulatban telt, a következőre május 28-án szintén 17.00 órai kezdettel kerül sor, annyit már most elárulhatok, hogy előgyermeknapot tartunk felnőtteknek, izgalmas lesz!
A Dióhéj Kiadó könyvei már a losonci Phoenix Könyvesbolt és Antikváriumban is megvásárolhatók, köszönet ezért Varga Tominak, aki most szintén rendezvényünk partnere volt.

(Szöveg: T. Éva, Fotók: Puntigán József) 

Hurrá, megtanultam albumot létrehozni az fb-n, szóval további képek itt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése