2014. január 31., péntek

Színházi archívum 15

Engedtessék meg nekem is, hogy felhívjam Gyöngyös és Losonc együttműködésére a figyelmet... Legutóbb  Attila is megemlítette a dolgot, íme itt van rá az írásos bizonyíték:


2000-ben a csoport részt vett a XXVII. Madách Imre Irodalmi és Színjátszó Napokon Balassagyarmaton, a címlapot már mutattam a cikkben, íme itt a szereposztás (csak csendben jegyzem meg, hogy idén ismét készülünk erre a fesztiválra, az Antigoné New Yorkban című darabbal, melyet február 16-án Losoncon is játszunk, jegyeket is lehet rá nyerni)


És akkor térjünk rá Zalán Tibor darabjára, a Halvérfestékre. Ilyen volt a műsorfüzet címlapja:


Ez pedig a darab szereposztása:

Itt a kedves közönségnek megmagyarázzák a darabot, először a csapat, aztán a rendező is...


...majd a rendező magát is megmagyarázza, biztos ami biztos (és természetesen nem maradhat el az addigi bemutatók leltárba vétele sem):


És ha már visszatekintés, akkor vegyük számba a fesztiválokat és a díjakat is. Plusz pár sor Zalán Tiborról, a darab szövegének írójáról (külön felhívnám a figyelmet arra, milyen fantasztikusan sikerült a szlovák nyelvű részben Gyöngyöst leírni - ilyet sem lát gyakran az ember!)


És akkor kanyarodjunk még vissza Attila cikkéhez, említette benne a XV. Ifjú Horváth István Nemzetközi Amatőr Színjátszó Fesztivált, melynek Kazinczbarcika ad otthont. Hogy valóban mennyire nemzetközi, ez az alábbi programból is látható (képviselteti magát Argentína, Litvánia, Románia, Németország is...)


Ez pedig a fesztivál műsorfüzetének losonci vonatkozású oldala:


Ennyi mai keresgélésünk az archívumban, holnap újabb cikk következik Attilától, én már olvastam, Goldberget emlegeti benne meg a variációit...

(A képekre kattintva azok szokás szerint nagyobb méretben nyílnak.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése