2014. január 15., szerda

Könyvajánló 14

Nem tudom, más hogy van ezzel, én az ünnepek alatt rengeteget szoktam olvasni. Az ünnepek ugyan elmúltak, de könyvajánlónk van minden héten a losonci Phoenix Könyvesbolt és Antikváriumnak köszönhetően:

E. L. James
A szürke ötven árnyalata

Ulpius-ház, 2012
ÖTVEN ÁRNYALAT-TRILÓGIA sorozat

A könyv, amelyről mindenki beszél…

Nem csak a romantikus regények olvasói rajonganak érte, de a szépirodalmat kedvelő hölgyek is veszik, mint a cukrot. Mi lehet az oka annak, hogy bár a hős kemény szexjelenetekben használja ki a hősnőt, kapcsolatuk történetéért mégis intelligens, emancipált nőolvasók milliói rajonganak? A New York Times-tól a Guardianig, a Forbes-tól a bloggerekig, a fodrászatban ülő egyszerű háziasszonyoktól kezdve a pszichológusokon és szociológusokon át az irodalomkritikusokig mindenki E. L. James erotikus (sokak szerint soft-pornó) trilógiájáról beszél, vitatkozik, kérdez. Az amerikai nők egyszerűen csak „A könyv”- ként emlegetik.

Az erotikus, mulattató és mélyen megindító Ötven árnyalat-trilógia olyan történet, amely hatalmába keríti és birtokba veszi olvasóját, azután mindig vele marad. Amikor Anastasia Steele, az irodalom szakos egyetemi hallgató interjút készít Christian Grey-jel, az ifjú vállalkozóval, gyönyörű, okos és ijesztő férfival találja szemben magát. A nem e világban élő és ártatlan Ana megretten, amikor ráébred, hogy akarja ezt a férfit, és annak rejtélyes tartózkodása ellenére kétségbeesetten próbál közelebb kerülni hozzá. Grey, aki képtelen ellenállni Ana csendes szépségének, eszének és független szellemének, elismeri, hogy ő is akarja a lányt - de a saját feltételei szerint.
Ana, akit egyszerre ijeszt és izgat Grey szokatlan szexuális ízlése, habozik. Grey-t minden sikere – multinacionális vállalkozásai, hatalmas vagyona, szerető családja – ellenére démonok gyötrik és az önuralom kényszere emészti. Amikor a pár vakmerő, szenvedélyes viszonyba kezd, Ana fölfedezi Grey titkait és tulajdon, sötét vágyait.

A könyv, amelyből hamarosan film is készül, a losonci Phoenix Könyvesbolt és Antikváriumban megvásárolható, ára: 14€, és a trilógia második és harmadik része is kapható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése