2014. július 6., vasárnap

Programajánló július 7-13.

Remélem tegnap a losonci anziksz olvasóinak többsége kilátogatott a parkba, ahol a zenei juliális zajlott, amikor én kint voltam szinte minden hely foglalt volt, az emberek jöttek-mentek, a zenekarok játszottak a pincérek meg szaladgáltak… és a hangulat nagyon jó volt!

Ahogy mondani szokás nyáron mindenütt uborkaszezon van, ez a helyi műsorkínálaton is meglátszik. De aki keres talál, ha mást nem, lehet menni strandolni, fürödni, a fesztiválszezon is javában tart már, remélem senki sem fog otthon unatkozni! A fiataloknak szeretettel ajánlom a Gombaszögi tábort például, amely az ellenség megtévesztése céljából Krasznahorkaváralján lesz, nagyon izgalmas programokkal.

Aki inkább a közelben maradna és szereti a sanzonokat, az még ma este (július 6.) elugorhat Rimaszombatba, ahol a HOT ART Kulturális Nyár keretén belül kerül sor a nemrég elhunyt Jozef Bednárik által rendezett Havran c. sanzonestre 19.00 órai kezdettel a Fekete Sas udvarán. Jana Lieskovská és Svetlana Rimarenko mellett magyarul Horján Viktor énekel ismert musicaldalokat.

Keddtől péntekig, illetve vasárnap délután várja még mindig a Nógrádi Múzeum és Galéria azokat a kicsiket és nagyokat, akik szeretnek legózni, ugyanis ott augusztus 1-ig tekinthető meg a LEGO kiállítás.

Csütörtökön a Szabó Gyula Emlékház várja látogatóit, szokás szerint 14.00 és 17.00 óra között, az állandó tárlat mellett Balázs István Memory című kiállítása is megtekinthető.

Július 12-én (szombaton) 16.00-19.00 óra között fiatal dzsessz zenészek mutatkoznak be a liget kerti pavilonjában. Beléptidíj nincs.
Aki még ezek után is zenére, illetve más jellegű zenére vágyik, az ne hagyja ki az ugyanaznap este 20.00 órakor kezdődő koncertet a losonci Vásárcsarnokban, ahol a Komajota & Mafia Corner együttesek lépnek fel, majd neves DJ-k szolgáltatják a talpalávalót. Belépődíj 5 euró.

És hogy képben legyünk, már most szeretném felhívni a figyelmet az egy héttel későbbi programunkra, ugyanis július 19-én ismét sétára invitálunk minden érdeklődőt, találkozunk tehát szombaton délután 14.00 órakor a losonci református templom melletti Kármán emlékműnél. A sétát helytörténeti cikkeink szerzője, Puntigán József vezeti, ezúttal a város központján keresztül egészen a Szabó Gyula Emlékházig ballagunk majd, onnan pedig átugorhatunk a parkba, ahol a Selčianka fúvószenekar lesz látható és hallható 16.00-19.00 óra között, illetve a Fehér Hattyú című kertvendéglőben is kipihenhetjük a séta fáradalmait…

Kívánok mindenkinek kellemes nyáridőt, jó pihenést, aki dolgozik annak nem túl sok munkát és megértő főnököt!
(A színessel jelölt szavak hivatkozásokat rejtenek, rájuk kattintva bővebb információk olvashatók)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése