2014. július 28., hétfő

Bemutatkozik 8

A (zenélő) Szabó család

Szerintem nincs olyan losonci, aki ne ismerné Szabó Árpádot. A losonci anziksz blog olvasói munkásságának egy részével is találkoztak már, hiszen a Kármán Színházat bemutató sorozatunkban többször is emlegettük rendezőként.


Az ő fia az a Szabó Oszkár, aki mostanában a Mr.Psycho & The Dark Angels furcsa nevű zenekarban énekel. Volt szerencsém többször is meghallgatni a koncertjüket, és be kell vallanom, a zene mellett a látvány sem elhanyagolható, ahogy Oszkár bánik a retró mikrofonnal, az valami egészen egyedi!

Az együttes honlapján szlovák nyelven rendkívül líraian van leírva a zenekar megalapításának története: a különféle hangszereken játszó úriemberek törzshelyükön, a losonci Fekete Sas vendéglőben beszélték meg, hogy ideje zenekart alapítani és 2011 őszén, a töklámpásokkal díszített hátsó teremben át is estek a tűzkeresztségen. A hangfalakból igazi ROCK AND ROLL szól – azóta is.

Az együttes tagjai tehát: Szabó Oszkár – ének, Laco Svetlík – gitár, Jozef Fehér – gitár, Szabó Kristóf Márk – basszusgitár, Dani Bolčo / Miro Bartoš – dob

A fenti felsorolásban szereplő basszusgitáros saját zenekarban is játszik, különben pedig Oszkár fia. Testvérével, Vincével és Telek Attila barátjukkal, vagyis a Tyger nevű zenekarral épp most készülnek a Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 1. szemléjére, melyre éppen ezen a héten (aug. 1-2.), Perbetén kerül sor. Ha végignézzük a bejutók listáját láthatjuk, hogy erről a környékről bizony csak ők vannak rajta! Szóval aki tud, az péntek-szombaton szorítson nekik!

Ahogy azt a heti programajánlóban már említettem, az éneklő apukánál, Oszkárnál lehet érdeklődni a hétvégi tai chi és tao yoga szemináriummal kapcsolatban is. Ahogy nekem elárulta, Losoncon 8 éve működik a Yang Taichi chuan-t művelő csoport Vlado Huszárik vezetésével. Ebből a csoportból kerültek többen kapcsolatba a magyarországi Vadas Mihállyal, aki e hétvégén itt nálunk vezeti majd a szemináriumot. Szóval érdeklődni Oszkárnál, a 0948 526 857 telefonszámon lehet.

És hogy miért épp a Szabó család? Természetesen minden mögött keresd a nőt, a feleség és anya, Szabó Klári a háttérből egyengeti a férfiemberek életét, mostanában többször is beszéltem vele. Gondoltam ideje lesz augusztus végén egy újabb retró bulit összehozni ezúttal a Fekete Sasban a Mr.Psycho & The Dark Angels együttes segítségével. Sajnos nem sikerült szabad időpontot egyeztetnünk. Augusztus 23-án a losonci veterán autók találkozóján zenélnek, szeptemberben viszont ismét megrendezik majd az APA Fest-et, mégpedig 27-én a Nógrádi Galériában - legfeljebb majd bulizunk ott velük...

(Szöveg: T. Éva, a színessel jelölt szavak hivatkozásokat rejtenek, rájuk kattintva bővebb információk olvashatók, a fényképeket is ott kell keresni...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése