2014. július 10., csütörtök

Villámkérdés - JÁTÉK!

Mivel az időjárás egészen elképesztő dolgokat művel – gondolok itt a napsütésben szakadó esőre, égzengésre meg villámokra – úgy vélem, itt az ideje egy újabb játéknak itt a blogon.

Mivel a helyesírás örökösen visszatérő téma, és bizony nagyon sokan nem is tudatosítják, hogy egyes szavakat helytelenül használnak, mai villámkérdésünk épp erre fókuszál.
Itt van ez az alábbi egy szem mondat, van benne helyesírási hiba bőven. A feladat roppant egyszerű: HELYESEN kell leírni ezt a mondatot. Tehát a hibás szavakat helyesen, az esetleges egybe- és különírást is kijavítva. Tehát nem átfogalmazni kell, hanem ezt leírni hiba nélkül.
Egyszerű, nem?

Íme a mondat:
Egyenlőre muszály lesz meg elégedni ezzel a mennyasszonyi ruhával, utánna majd kifogjuk cserélni ennél kissebbre.

A nyeremény pedig blogpartnerünk, a losonci WAU TAXI jóvoltából egy ingyenes taxis utazás Losonc területén 4 km hosszan, mit tudom én, el lehet ugrani a város egyik végéből a másikba, vagy a gácsi útról a piacra, vagy elintézni így a város szélén a nagy bevásárlást, vagy neadjisten orvoshoz menni, vagy kinek mi jut eszébe, ill. hova vezet az útja.
A helyes mondat beküldési határideje: 2014. július 13. vasárnap éjfél, hétfőn kiderül a nyertes neve, én azt közlöm a WAU TAXI képviselőjével, a nyertes pedig a nyereményét július 31-ig utazhatja majd le, a neki megfelelő időpontban.

A megfejtéseket szokásos módon várom, itt a blogon megjegyzésben (névvel együtt!), vagy a blog fb-oldalán hozzászólás formájában, ill. e-mailben a losoncianziksz (kukac) gmail pont com címen. Segítségképpen itt egy oldal, már mutattam máskor is. Tessék alaposan megvizsgálni minden szót, nagyon csalafinta dolgok ezek!

A WAU TAXI pedig addig is nonstop hívható a 0919 359 300 és a 0907 333 661 telefonszámokon.

2 megjegyzés:

  1. Egyelőre muszáj lesz megelégedni ezzel a menyasszonyi ruhával, utána majd ki fogjuk cserélni ennél kisebbre.

    Galcsík Karcsi

    VálaszTörlés
  2. Egyelőre muszáj lesz megelégedni ezzel a menyasszonyi ruhával, utána majd ki fogjuk cserélni ennél kisebbre.
    Remélem :-)

    VálaszTörlés