2014. március 23., vasárnap

Programajánló március 24-30.

Erre a hétre főleg kiállításokat tudok ajánlani, egyik érdekesebb, mint a másik… (A színessel jelölt szavak hivatkozásokat rejtenek, rájuk kattintva bővebb információk olvashatók)

Foto: Éva (még tavaly és mobillal...)
Március 28-ig tekinthető még meg a Nógrádi Könyvtárban a losonci Kármán József Színház elmúlt 25 évét bemutató kiállítás, a könyvtár nyitva tartási ideje alatt a szlovák szakirodalom részlegén (belépés az udvar felől, jobbra). Aki még nem látta, a társulat jubileumáról készült egy tudósítás is, az interneten itt tekinthető meg.

A Magyar Kulturális Központban az I. világháború kitörésének 100-ik évfordulója alkalmából rendezett képeslap kiállítást is megnyitották már. A békebeli képeslapokon Ausztria-Magyarország városai és tájai láthatók az 1895-1918 közötti időszakból.

Aki ismeri Fero Mráz karikatúráit, illetve szereti a képregényeket, azt bizonyára érdekelni fogja a losonci Matica házban március 31-ig megtekinthető kiállítás.

Füleken is megnyitotta kapuit a Vármúzeum, mindjárt két kiállítással indított, az egyik az „Erdélyi Népviseletek”, másik pedig „Polgári női divat a 19. században“ címet viseli.

Aki szereti a szlovák irodalmat és az író-olvasó találkozókat, az ne felejtsen el szerdán, március 26-án 11.00 órára elmenni az Apolló moziba, ahol Pavol Borossal találkozhat, a helyszínen pedig a könyvét is megvásárolhatja.

Március 28-án (pénteken) a Szabó Gyula Emlékházban 17.00 órakor TAVASZI HANGVERSENY-t rendeznek, ahol klasszikus zeneszerzők műveit adják elő fiatal, tehetséges zenészek Fazekas Bence vezetésével.

Részemről ennyi a heti kulturális ajánlat, ha bárki bármilyen egyéb eseményről is tud, melyet népszerűsíteni szeretne, csak szóljon, írjon, jelezze.

Kellemes rügyfakasztó hetet mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése