2014. március 25., kedd

FEL A FEJJEL! – eredményhirdetés

Hölgyeim és uraim, örömmel jelenthetem, hogy a blog olvasói szívükön viselik a „lelkiállapotomat”, a játék „frissítését” követően megszaporodtak a játékosok, akik válaszoltak a FEL A FEJJEL! játékban feltett kérdésre.

Mivel a válaszokat a blog új e-mail címére kértem, és azt csak én ellenőrzöm nagy izgalommal, így engedtessék meg nekem, hogy ismertessem a beérkezett válaszokat:

Elsőként Tibor nevű olvasónk küldte el válaszát „a volt Duna bank, ma Közép-Szlovákiai Villanyművek, durva szabad fordításban avagy stredoslovenske energetické závody – ha jól emlékszem”.

Másodikként M. Márta jelentkezett, aki leírta kálváriáját is, miszerint először felületesen nézte meg a játékban feltüntetett fotót, majd a téren és a Vajansky utcán sétálva egyik épületen sem talált hasonlót, így nagyon megörült, amikor felfedezte a régi városháza bejárata fölött az alakokat… Így le is fotózta az épületet, majd otthon rájött, hogy az nem a kiírásban szereplő szobor. 4 nap múlva ismét arra járt – természetesen felemelt fejjel – és „akkor vette észre, hogy a keresett épület a villanytelep igazgatóságának az épülete, de nem volt nála fényképezőgép”, így fotót nem készített.

Harmadikként B. Zsolt küldte el tömör válaszát egy kép kíséretében, idézem: „A játék megfejtése a losonci volt bank.”

Fotó: B. Zsolt
Negyedikként pedig rejtélyes pcu5 álnéven szereplő olvasónk küldte el válaszát, Reiszig Ede: Nógrád vármegye nemes családai című írásából idézve, a helyes választ pedig a szövegben kiemelve: „…Odább a róm. katholikusok ódon temploma emelkedik; baloldalt a Kossuth Lajos-utczával, - melyben a térre néző Nógrádmegyei Népbank szép, emeletes palotája van - átellenben a városi polgári leányiskola, délfelől a Losoncz város tulajdonát alkotó Városi Vigadó nagy és szép épülete zárja be a teret.“

Örömmel tudatom, hogy mind a négy játékos helyesen válaszolt. Bemásolom ide Puntigán József sorait, a Kubínyi téri körséta című helytörténeti anzikszból:

"A Szlovák Villamos Művek épületén is találunk egy iniciálét. A tetőrészre kell néznünk, ha igazán el akarjuk olvasni érdemes átmenni az utca túloldalára a katolikus templom melletti kis térre. Az allegorikus szobrok közrefogta táblán a „DB” iniciálé olvasható. A tábla tetején egy kaptár látható, amely a szorgalom, a szorgalmas méhek jelképe (több helyen is megtalálható a városban), s arra utal, hogy az épület egykor banki épületnek készült, ami valóban így is van. Az épületet tulajdonosa Grimm Lajos 1886-ban bocsátotta  a Nógrádmegyei Népbank rendelkezésére. Később a Losonci Ipar- és Kereskedelmi Bank, az 1. világháború után a Tatra Bank, 1930-tól pedig a Duna Bank székhelye lett. Az allegorikus szobrokat Csordás József, helyi szobrászművész tervezte és készítette, aki a Losonci Kossuth-szoborra kiírt pályázatot is megnyerte."

Itt az ideje, hogy sorsoljunk. Az eljárás a szokásos, először mindenki kap egy sorszámot:
1.    Tibor
2.    Márta
3.    Zsolt
4.    pcu5

És segítségül hívom a random org oldalt. Tadáááá...


Íme az eredmény. Az oldal a 2 számot sorsolta ki, tehát mai nyertesünk:      M. Márta!
Szívből gratulálok, a nyeremény a RelaxArt központban vehető át illetve élvezhető (gondolok itt a masszázsra). A központ hétfőtől péntekig déli 12-től este 8-ig tart nyitva, feltételezem a masszázst előre kell egyeztetni, így vagy személyesen, vagy a honlapon feltüntetett elérhetőségek valamelyikén ajánlatos megbeszélni velük a masszázs időpontját. Természetesen a nyeremény részét képezi az ígért tea és Puntigán József kiadványa is:

Minden kedves játékosunknak köszönöm, hogy időt szakított ránk, ígérem lesz még ilyen játék!
Aki véletlenül elsiklott volna felette, aktuálisan még egy játék zajlik (Szereti Ön Hrabalt?), ennek beküldési határideje március 30.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése