2014. március 30., vasárnap

ÁPRILISI előzetes programajánló

losonci cseresznyevirág :-) (fotó: Éva)
Az izgalmas hétvégi események (elnökválasztás) és az óraátállítás után itt az ideje, hogy még ma megnézzük mi vár ránk áprilisban Losoncon és a környéken.  
(A színessel jelölt szavak hivatkozásokat rejtenek, rájuk kattintva bővebb információk olvashatók)

Holnap ugyan még csak március 31, de éppen holnap érkezik városunkba a televízióból ismert cseh színész, Miroslav Donutil, hogy este 19.00 órai kezdettel az Apolló moziban előadja One Man Show című műsorát. Belépőjegyek 12 euróért kaphatók.

A márciusi Kármán Napok utolsó programjaként április 3-án, csütörtökön hallgatható és tekinthető meg a Magyar Kulturális Központban Böszörményi István előadása, mely a Fegyelmi ügyek a losonci református líceumban az 1848-as forradalom előtti években címet viseli. A diavetítéses előadás 17 órakor kezdődik, érdemes korábban menni és megnézni a márciusban megnyitott képeslap kiállítást is.

Ugyanaznap, vagyis április 3-án csütörtökön a Kármán József Színház Rimaszombatban lép fel az Egy hét a kávéházban című egészen friss kabaré összeállításával. Kezdés 19.00 órakor, jegyek 4 euróért a Tompa Mihály Könyvesboltban, MIC, MSKS-ban kaphatók, az előadás a Városi Művelődési Központban lesz, mindenkit szeretettel várunk!

Aki a könyvtár környékén jár, az feltétlenül nézzen be a Szlovák Könyvtárak Hete elnevezésű rendezvénysorozat valamelyik eseményére, március 31-től április 10-ig beszélgetések, áprilisban pedig kiállítás várja az érdeklődőket, bővebb információk a Nógrádi Könyvtár honlapján olvashatók.

Április 9-én, szerdán Peter Cmorik koncertezik zenekarával szlovákiai turnéja keretén belül Losoncon, a B. S. Timrava Színházban este 19.00 órai kezdettel. Jegyek elővételben 8 euróért, a helyszínen 10 euróért kaphatók a MIC-ben, és az Arany utcácskában található zeneboltban.

Ugyanazon a héten vasárnap, vagyis április 13-án a Tublatanka együttes ad koncertet városunkban, ők az Apolló mozit választották helyszínül, kezdés szintén 19.00 órakor. Vendégük is lesz, az Adventure strings vonósnégyes, a jegyek márciusban még 12 euróért, áprilisban 14-ért, a koncert napján 16 euróért kaphatók, van VIP jegy is CD-vel 20 euróért, kerekesszékes látogatók 1 euróért mehetnek be. Jegyelővétel a MIC-ben, és az Arany utcácskában található zeneboltban.

Akinek kevés lenne ez a két zenei csemege, az még elmehet Rimaszombatba is, ahol április 15-én a szlovák színészekből álló FRAGILE énekegyüttes ad koncertet. Helyszín a kultúrház, kezdés 19.00 órakor, jegyek elővételben 12 euróért, a helyszínen majd 15 euróért lesznek kaphatók.

Kérem szépen, húsvét hétfőjén Fülekre kell menni! Április 21-én Palóc húsvétot tartanak délelőtt 10-től délután 17 óráig a Várban. Lesznek kézműves foglalkozások, lovagoltatás, fellép a Kis Rakonca, lesz Páva-gála, meg Furulyás Palkó című meseelőadás is – sok egyéb mellett. Bővebb információk a rendezvény honlapján.

Aki szereti a szép leányokat, az ne mulassza el április 26-án szombaton a Miss Fülek 2014 döntőjét a Városi Művelődési Központban. Kezdés 19.00 órakor, a szépségkirálynő jelölteken kívül színpadra lép többek között Fluor Tomi is. Jegyek 7 euróért kaphatók.

És hogy egészen vidáman záruljon majd a hónap, április 30-án Rimaszombatba látogat többek között Bangó Margit, hogy 19.00 órai kezdettel meghallgathassuk a Nem élhetek muzsikaszó nélkül című nótaműsort. Jegyek elővételben 14 eurós egységáron a rimaszombati Tompa Mihály könyvesboltban kaphatók.

Részemről ennyi az áprilisi kitekintő, természetesen továbbra is jelentkezem majd heti programajánlókkal, aki tud további programokról – kérem szóljon, szívesen népszerűsítem a blogon!

Kellemes áprilist mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése