2014. március 16., vasárnap

Programajánló március 17-23

Mert Kármán Napok és koszorúzás... (P.J.)
A hét közepén már csillagászatilag is beköszönt a tavasz, remélem addigra elmúlik ez a mostani szeles hideg idő, ez már tényleg senkinek sem hiányzik, süss fel nap!

Annál is inkább, mert hétfőn, március 17-én kerül sor a Kármán József Színház 25-ik évfordulója alkalmából beharangozott utolsó beszélgetésre a könyvtárban. Délután 16.00 órára várunk minden érdeklődőt a szlovák szakirodalom részlegébe, ahol a vetítéssel egybekötött nosztalgiázás zajlik. Ezúttal Krizsik Alfonz rendező a meghívott vendég, a terítéken pedig a vígjátékok lesznek.

Ahogy azt már a múlt heti programajánlóban is említettem, március 19. a jelentkezési határideje a Serkéből Ajnácskőre tartó gyalogtúrának, melyre pár nappal később, március 23-án kerül sor.

Csütörtökön, március 20-án 17.00 órakor nyílik meg a Magyar Kulturális Központban az I. világháború kitörésének 100-ik évfordulója alkalmából rendezett képeslap kiállítás. A békebeli képeslapokon Ausztria-Magyarország városai és tájai láthatók az 1895-1918 közötti időszakból.
Ha már az első világháború szóba került, a Nógrádi Könyvtár oldalán találtam erre a linkre, akit érdekel a történelem és a kordokumentumok, azt bizonyára érdekelni fogja ez az európai oldal is, ahol első világháborús emlékeket gyűjtenek össze egy helyre és adnak közzé. Jobbra fent van nyelvválasztási lehetőség, úgy látom szlovákra több minden van lefordítva mint magyarra.

Egész heti munka után hétvégén jöhet a szórakozás! Szombaton, március 22-én Fülekre látogat Korda György és Balázs Klári, hogy 18.00 órakor megtartsák a „legszebb és legismertebb dalok koncertjét”, sztárvendég a Bagi-Nacsa humorista páros.

Vasárnap Losoncon március 23-án 18.00 órai kezdettel kerül sor a B. S. Timrava Színházban a Kármán József Színház jubileumi műsorára, amely EGY HÉT A KÁVÉHÁZBAN címet viseli. A negyedévszázad örömére fellépnek a csoport régi és újabb tagjai, és figyelem: a csoport születésnapja alkalmából a rendezvény ingyenes! Jegyeket azonban előre kell foglalni, konkrétan a Városi Információs Központban (MIC), az MKK-ban, érdeklődni lehet Csák Istvánnál, illetve akár nálam is itt a blogon vagy fb-n.

Részemről ennyi a heti programajánló, illetve még valami: a blog Fel a fejjel! játéka ezen a héten is tart még, tudom, hogy kicsit szokatlan a feladat és bizonyára az is furcsa, hogy nem látni hányan vettek már részt a játékban és mit írtak-küldtek, de ez ne tántorítson el senkit! Megsúgom, hogy a héten új játék is várható, mégpedig irodalmi, ahhoz nem kell sehová se menni, csak úgy kényelmesen a karosszékből megoldható…

Kellemes tavaszi napsütést, jó időtöltést mindenkinek!

(A színessel jelölt szavak hivatkozásokat rejtenek, rájuk kattintva bővebb információk olvashatók)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése