2014. március 19., szerda

Könyvajánló 23

No de most már tényleg itt a tavasz, és ha egyszer majd a szél is mérséklődik, akkor igazán semmi, de semmi sem tarthat minket vissza a kertészkedéstől. Hogy a kezdő vagy haladó kertészek is tudják mit és hogyan kell metszeni, a losonci Phoenix Könyvesbolt és Antikvárium ezen a héten egy kertészkedős szakkönyvet ajánl figyelmünkbe:

Steve Bradley
Metszés lépésről lépésre

A kerti dísznövények metszésének részletes leírása

Gabo Kiadó, 2006

Könyvünkből mindent megtudhat a metszésről: miért kell alakítani a növények formáját, mikor szükséges ezt elvégezni, és milyen szerszámokat ajánlott használni.

Több mint hetven, a leggyakoribb és legismertebb bokrokat, fákat, kúszónövényeket és rózsákat ábrázoló grafikán mutatjuk be a metszés menetét, egyszerű tanácsokkal szolgálva minden egyes példanövény esetében. A metszés javasolt idejét és mikéntjét áttekinthető táblázatba foglaltuk.
A minden részletre kiterjedő bevezetés magyarázatot ad arra, hogy miért kell növényeinket metszeni, és milyen eszközökre lehet ehhez szükség.
Színes képek és rajzok mutatják be, hogyan kell leggyakoribb kerti dísznövényeinket, rózsáinkat, kúszónövényeinket, gyümölcsfáinkat metszéssel alakítani, több virág vagy újabb hajtások képzésére serkenteni.
Könnyen áttekinthető táblázatok és fajlisták mutatják a metszés idejét és mikéntjét.

A könyv a losonci Phoenix Könyvesbolt és Antikváriumban megvásárolható, ára: 24,50 euró.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése