2014. március 27., csütörtök

Szereti Ön Hrabalt? - frissítés

Mivel holnap, március 28-án lenne Bohumil Hrabal 100 esztendős, viszont holnap itt a blogon a szokásos színházi archívum következik majd, ezért még ma szeretném felhívni a figyelmet az éppen zajló irodalmi játékunkra.

A Szereti Ön Hrabalt? elnevezésű játékba még március 30-ig, vagyis vasárnap éjfélig lehet bekapcsolódni, hétfőn sorsolás! A nyeremény a losonci Phoenix Könyvesbolt és Antikvárium ajándéka, egy Hrabalról szóló könyv: Tomás Mazal - Bohumil Hrabal zajos magánya.

A feladvány roppant egyszerű: az alábbi szövegben Hrabal művek címeit rejtettem el, olykor ragozott formában, vagy szöveg beékelésével, de úgy vélem mindig beazonosíthatóan. Ezeket a címeket kell megszámolni és ezt a számot megírni a megfejtésben, ezúttal a hagyományokhoz híven itt a blogon vagy fb-n hozzászólásban, de akár e-mailben (losoncianziksz kukac gmail pont com) is lehet. Aki nagyon szorgalmas, az ki is írhatja, fel is sorolhatja a megtalált címeket.

Segítségképpen elárulom, hogy az ezen az oldalon található felsorolásból indultam ki, a magyar fordításban megjelent címeket kell nézni. 

Íme a szöveg, amiben keresgélni kell, majd megírni, hány cím szerepel benne:

Tudod, én őfelsége pincére voltam egy városkában ahol megállt az idő. Oda egy időben csak szigorúan ellenőrzött vonatok jártak, mert régi véres történetek és legendák keringtek egy rózsalovagról, aki nagy házimurikban dorbézolt. A barátai is gyöngéd barbárok voltak; egyszer egy osztályismétlő emlékezései szerint táncórákon vettek részt idősebbeknek és haladóknak, de annyira elfajult az egész, hogy foghíjakkal távoztak. Az egész a tükrök árulásával kezdődött, a színnyomatok nem egyeztek a skizofrén evangélium kefelenyomatain, a nyomdászok ugyan zsebcselekhez folyamodtak, de az sem segített már a dolgon, az egész olyan lett mint valami díszgyász távirat. A Bambini di Praga 1947-ben énekelt is erről egy kórusművet, nagyon szép volt, úgy hangzott mint valami búvópatak, még a macska-maszkabálon is ezt játszották, olyan volt mint valami gyónás feloldozás nélkül.
Aztán később a barátai leveleket írtak Áprilkának, melyekben bevallották, hogy még Harlekin milliói sem tántoríthatják el őket attól, hogy részt vegyenek a sörgyári capriccion.
Így is volt, de az már egy másik történet…

Szóval várom a megfejtéseket! Jó keresgélést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése