2014. március 9., vasárnap

Programajánló március 10-16.

Kiszaladtam a kertbe egy gyors fotóért: ibolya pókkal :-)
Nagyon úgy néz ki, hogy tényleg itt a tavasz, a kertünkben virágzik az ibolya és már a nárciszok is erősen bimbóznak. Tavaly ilyenkor meg még havat lapátoltunk…
No de nézzük, mihez lehet kezdeni a héten Losoncon a szabadidőnkkel, ha éppen nem kertészkedünk.

A blog hűséges olvasói már biztos tudják, hogy a Nógrádi Könyvtárban február végén megnyílt a losonci Kármán József Színház elmúlt 25 évét bemutató kiállítás, mely egészen március 28-ig tekinthető meg a könyvtár nyitva tartási ideje alatt (bejárat az udvar felől a szlovák szakirodalom részlegébe).
Néhányan meg bizonyára azt is tudják, hogy hétfőnként ugyanott vetítéssel egybekötött beszélgetések is zajlanak, mindig 16.00 órai kezdettel, most hétfőn, vagyis március 10-én Vlado Sadílek és Szabó Árpád rendezők, illetve Marián Lacko díszlettervező ígérte megtisztelő jelenlétét. Mindenkit szeretettel várunk!

Aki szeret kiállításra járni, az ne mulassza el a Nógrádi Múzeum és Galéria meglátogatását sem, az épületben az állandó kiállításokon kívül a Fény című tárlat, az udvaron pedig madáretetők és madárházak gyűjteménye látható, mindkét kiállítás március végéig tart.

Ahogy azt már a havi előzetesben jeleztem, idén március 15-e Szlovákiában egy nappal korábban van, gondolom az elnökválasztás miatt… Szóval március 14-én Losoncon az ünnepség 16.30 órakor kezdődik koszorúzással a losonci Kármán emlékműnél, majd a VIGYÜK TOVÁBB című ünnepi műsor 17.00 órakor veszi kezdetét a Vigadó nagytermében. Fellépnek: a Kármán József Alapiskola és Óvoda tanulói, a Serly kórus, a Folk LC zenekar*, Kelemen Gábor, Koncz Bianka és a Kármán József Színház képviseletében Csák István és Erdélyi Gábor. A műsort szerkesztette és rendezte: Csák István

Természetesen Füleken is gazdag programmal várják pénteken az érdeklődőket, ahol a megemlékezés Petőfi nagy napjára délután 14.00 órakor kezdődik a Magyar Közösségi Ház udvarán, majd különböző programokkal különböző helyszíneken folytatódik, de lesz közben kiállítás megnyitó is, 18.00 órától pedig Mészáros János Elek ad koncertet a református templomban (részletes műsor itt).

Most pedig kicsit előreszaladok az időben, de csak azért, hogy mindenki eldönthesse szeretne-e majd március 23-án részt venni egy gyalogtúrán a serki vártól a Bencs-tetőn át Ajnácskőre, ugyanis ennek a jelentkezési határideje március 19.
Aki aznap este inkább ülni szeretne, az majd 18.00 órakor jöjjön el az Egy hét a kávéházban című jubileumi ünnepi műsorra a losonci B. S. Timrava Színházba…

Ennyi az e heti ajánlatunk, és már most szeretném felhívni minden kedves játékos kedvű olvasónk figyelmét, hogy a héten új, izgalmas, érdekes JÁTÉK indul itt a blogon, annyit már most is elárulhatok róla, hogy ilyen még itt nem volt!
Várunk mindenkit!

(A színessel jelölt szavak hivatkozásokat rejtenek, rájuk kattintva bővebb információk olvashatók)
* kiegészítve márc. 10-én

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése