2014. március 12., szerda

FEL A FEJJEL! - játék

Ahogy ígértem, itt az ideje egy újabb játéknak a blogon. Őszintén megvallva ennek az alapgondolata már elég régóta foglalkoztat, és amikor megosztottam az ötletet Puntigán Józseffel, a blog helytörténeti cikkeinek szerzőjével, ő is egyből lelkesedett iránta.

Szóval arról van szó, hogy annyi gyönyörűség vesz minket körül, amit már szinte észre sem veszünk… Gondolok itt elsősorban a városban található épületekre, zugokra, ember által alkotott részletekre. Ha picit néha megállnánk, felemelnénk a fejünket és megengednénk magunknak, hogy alaposan körbenézzünk… biztos vagyok benne, hogy sok szépet látnánk!

Ez a játék más lesz, mint az eddigiek: ki kell hozzá menni az utcára és felemelni a fejünket. Úgy is mondhatnám, hogy ez egy optimista játék, elvégre már a címe is ezt sugallja… Sőt, egy kis mozgásra sarkall, hiszen kell hozzá séta, fejkörzés – meg hasonlók.

Tehát a játék:
Van ez a kép
 Ez egy épület részlete, valahol a Kubínyi téren vagy a tértől a Vajansky utcai piacig terjedő szakaszon.

A feladat: meg kell keresni magát az épületet és lefotózni. Úgy gondolom ez nem jelenthet gondot, hiszen fotózni bármivel lehet, nem a kép minősége, hanem az épület beazonosítása a fontos. Tehát mindegy, hogy mobiltelefonnal vagy profi fényképezőgéppel készül a fotó, a lényeg, hogy a megfelelő épület legyen rajta! (tehát nem csak az itt látható részlet, hanem az épület is, amelyen ez a részlet van)

Az így készített fotót ezúttal emailben kell elküldeni a blog vadiúj email címére:  losoncianziksz (kukac) gmail pont com, mégpedig március 24, éjfélig. A helyes megfejtők közül március 25-én kisorsolunk egyet.

A nyeremény: új partnerünk a RelaxArt ajándékcsomagja, amely tartalmaz egy masszázsra beváltható utalványt és egy különleges teacsomagot,

valamint Puntigán József Losonc – Emlékhelyek és személyiségek című kiadványa is a nyeremény részét képezi.

Úgy gondolom, a blog hűséges olvasói ennek a feladványnak a megfejtését már otthon a karosszékben ülve is tudják, de azért egy kis séta senkinek sem fog ártani… Ha valaki mégsem tudna fényképet küldeni, viszont tudja melyik épületről van szó – megírhatja azt is, de KIZÁRÓLAG E-MAILBEN!

Jó sétát, kellemes nézelődést a városban! Még sok-sok érdekes részlet vár minket, remélem a játék tetszeni fog, nagyon örülnék, ha később is folytatódna! Annál is inkább, mert hamarosan egy újabb helytörténeti sétára invitálunk majd mindenkit (igen, úgy konkrétan, ki a városba), ősszel már volt ilyen, akkor is sok érdekességet tudhattunk meg Puntigán Józseftől.

Szóval várom a blog új e-mail címén a megfejtéseket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése