2017. október 8., vasárnap

Programajánló október 9-15.

Remélem, még mindig a lelkekben rezonál Bach muzsikája, jó kis muníciót kaptunk, akik ott voltunk pénteken a losonci zsinagógában. Hogy ezen a héten se maradjunk megfelelő muníció nélkül, ismét csokorba gyűjtöttem a ránk váró programokat.

Ezen a héten rendkívüli módon nem csütörtökön, hanem mindjárt hétfőn, október 9-én várják a legkisebbeket 10.00 órára a Nógrádi Könyvtárba. Az e heti RINGATÓ foglalkozásra meglepetés vendéggel és népi hangszeres bemutatóval készülnek a szervezők. Anyukák, apukák, kár lenne kihagyni!

Szintén hétfőn, de este 19.00 órakor várja a Filmklub következő vetítése az érdeklődőket a Franz Sörfőzdében, ezúttal a díjakkal övezett iráni- francia Klient (Ügyfél) című filmet tekinthetjük meg.


Aki áprilisban Losoncon lemaradt Bandor Éva és Olasz István SZER+ELEM+EZ? című verses műsoráról, az október 9-én (hétfőn) menjen Rimaszombatba, ott is a Városi Művelődési Központba, és 18.00 órától 4 eurós belépőjegy ellenében belemerülhet a szerelmes versek világába ennek a két remek művésznek a tolmácsolásában. A fiatalos, lendületes műsort igazán jó szívvel ajánlom mindenkinek!

Kedden, vagyis október 10-én Rimaszombatban 19.00 órától a Városi Művelődési Központ színháztermében Jordana Palovičová zongoraművész koncertjével folytatódik a 37. Zenei Ősz. A koncerten Eugen Suchoň, Franz Schubert, Claude Debussy, Iris Szeghy művei hangzanak el. A belépő 2€ (1€ a Zenebarátok Köre tagjainak)
 

Október 11-én (szerdán) mindenkit sok szeretettel vár a Kármán József Alapiskola felújított Ráday-termében Böszörményi István Somogyi Alfréddal. Nem csak úgy véletlenül lesznek ott, közkedvelt helytörténészünk végre könyvbe foglalta a losonci református gimnázium/líceum történetét „Az egyház szeme fénye az oskola” címmel. A könyvbemutató 17.00 órakor kezdődik.

Rimaszombatban ugyanaznap délelőtt a Városháza Galériában 10.30 órai kezdettel nyílik Kresnye András Bécsi képeslapok című fotókiállítása. A kiállítás december 1-ig látogatható.

Losoncon szerda este 19.00 órától mesél Marek Slobodník arról, milyen volt Pionier motorkerékpárokon bejárni Afrikát. A Franz Sörfőzdében megvalósuló rendezvényre a belépőjegy 5 euróba kerül.

Aki inkább moziba menne, az se fogja vissza magát, hiszen remek cseh filmeket vetítenek a losonci Apolló Moziban a héten. Szerdán Svěrákék legújabb filmalkotását nézhetjük meg 19.00 órától a Po strništi bos (Mezítláb a tarlón) címűt, csütörtökön és pénteken pedig Jan Hřebejk Zahradníctvo: Dezertér (Kertészet: A dezertőr) című filmjét vetítik.

Csütörtökön, vagyis október 12-én Rimaszombatban a Kor-Zár együttes Mozi című műsora nyitja meg 18.30 órakor a XV. Győry Dezső Napokat. A kortárs magyar költők műveiből készített műsorra jegyek elővételben 5 euróért vásárolhatók a Tompa Mihály Könyvesboltban, kezdés előtt a helyszínen 8 euróba kerülnek majd. 


Október 14-én (szombaton) a Geopark Novohrad-Nógrád vezetett gyalogtúrát szervez az Egyházasbást - Medves magosa - Somoskői Tanösvény - Sátorosbánya útvonalon. Erre a közepesen nehéz, 12 kilométeres túrára október 12-ig lehet jelentkezni a plakáton feltüntetett elérhetőségek valamelyikén.


Akár a gyalogtúra után is jól fog esni az üldögélés a losonci Kármán Színház esti BINGÓ előadásán, amelyet Füleken szombat este 18.00 órakor tekinthet meg a tisztelt nagyérdemű 15 évnél idősebb része. A zenés komédia meglehetősen szókimondó, így a kiskorú gyermekeket tényleg érdemesebb otthon hagyni. Egyébként sok szeretettel ajánlom mindenki szíves figyelmébe, aki szeretné rekeszizmát nevetéssel erősíteni :-)

És egy picit előreszaladok az időben: október 20-án (pénteken) 15.30 órakor CSIRIBIRI Játszóház várja a gyerekeket a Kármán József Alapiskolában. Losonc gyerekszemmel, avagy Losoncról-Losonciaknak címmel izgalmas dolgok készülnek majd!

Részemről ennyi fért az e heti programajánlóba, továbbra is várom az infókat a rendezvényekről, szívesen népszerűsítem itt a blogon!

Kultúrával teli napokat kívánok mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése