2017. október 22., vasárnap

Programajánló október 23-29.

Egyre rohamosabb tempóban vetkőznek a fák, ők is érzik, hogy közeledik október vége, mi meg egyre inkább komorodunk el a korai esti sötétség miatt… Az őszi búskomorság ellen remek ellenszer, ha erőt veszünk magunkon és kidugjuk az orrunkat otthonról, és például „kulturálódunk”.

Mindjárt hétfőn, október 23-án érdemes lesz este 19.00 órára elsétálni a Franz Sörfőzdébe, ahol ezúttal a Filmklub keretén belül Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas alkotását, a Testről és Lélekről című filmet vetítik le.


A Nógrádi Múzeum és Galériában a héten új kiállítás nyílt, amely a nemzetközi üveg-szimpóziumok több évtizedes terméséből válogat. A 100 darab kiállított mű alkotói között szlovákiai, holland, cseh, kanadai, magyar, ausztriai, finn, ausztráliai művészek is megtalálhatók. A kiállítás november 26-ig tekinthető meg.

Október 25-én (szerdán) este 19.00 órakor kezdődik a losonci Apolló Moziban Pavol Barabáš legújabb filmjének, a Vábenie výšok címűnek a vetítése. A hegyek kedvelői ne hagyják ki ezt sem!

Október 25-én a szlovák nyelvű Timrava színjátszócsoport tartja idei bemutatóját. Az U Kanátov című előadást ismét Szabó Árpád rendezte, a bemutató szerdán 18.00 órakor kezdődik a B.S. Timrava Színházban. Belépőjegy a Színházi Ősz keretén belül 2 euró.


Aki inkább magyar nyelvű színházi előadáson szeretne szórakozni, az ne hagyja ki a Kármán Színház nyáron bemutatott BINGÓ című zenés komédiáját, amely Michel Tremblay: Sógornők című színműve nyomán készült. Az előadás október 27-én látható szintén 18.00 órától a B.S. Timrava Színházban és ez is a Színházi Ősz keretén belül 2 euróért tekinthető meg. Kár lenne kihagyni!

Október 28-ára (szombatra) a Novohrad társulás ingyenes kirándulást szervez a füleki és ajnácskői várba, őszi turisztikai séta keretén belül. Jelentkezni okt. 27-ig a Városi Információs Központban lehet.

Szombaton fennállásának 25-ik esztendejét ünnepli a losonci legendás Fekete Sas vendéglő. Ez alkalomból este a Mr. 56 rockabilly band játszik, ami még mindig Szabó Oszkár bandája, csak éppen új megnevezés alatt futnak.
(Aki ugyanaznap inkább a 80-as 90-es évek zenéjére lejtené, az menjen szombaton a Krokodil kricsmibe, ahol az adott időszaknak megfelelő öltözékben várják a vendégeket az idei Halloween partira.)


És természetesen érdemes lesz benézni a héten a losonci anziksz blogra is, hiszen ismét lesz JÁTÉK BELÉPŐJEGYEKÉRT, ezúttal a Kassai Thália Színház Páratlan páros című komédiájára lesznek majd nyerhetők belépőjegyek. Az előadás november 10-én este 18.00 órakor tekinthető majd meg a losonci B.S.Timrava Színházban.

Kellemes, élménydús hetet mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése