2017. október 23., hétfő

JÁTÉK belépőjegyekért

Igazán nem panaszkodhatunk mostanában, gazdag kulturális kínálat vár ránk idén ősszel, például október 27-én pénteken a losonci Kármán Színház BINGÓ című zenés komédiája, majd november 10-én a Kassai Thália Színház Páratlan páros című komédiája.


Ez utóbbira ajánlott fel a szervező, a Csemadok Losonci Alapszervezete 2 db páros (azaz összesen 4 darab) belépőjegyet. Ebből az egyik páros belépőjegy itt nyerhető, a másik a blog facebookos játékában.
Egyébként jegyek 6 és 8 euróért vásárolhatók elővételben, a helyszínen már 10 euróba kerülnek majd. Érdemes tehát időben bebiztosítani a jegyünket: a Városi Információs Központban, a Kvety 3 Virágom virágüzletben a PRIOR-ban, illetve Duray Évánál vagy Sólyom Évánál.

Madarász Máté, Dudás Péter, Dégner Lilla (kép forrása)

A darab ismertetője:
Lehet-e unalmasabb fickó annál, mint akit John Smithnek hívnak? Átlagos név, átlagos kinézet, átlagos élet. Munka és magánélet, magánélet és munka. Londonban éli hétköznapi, pontosan megtervezett, bevett szokások szerint működő életét. Napközben taxisofőr, éjjel pedig hűséges és szerető férj kis feleségének ölelő karjaiban. Vagy napközben hűséges és szerető férj kis felesége szoknyája mellett és éjjel pedig taxisofőr. 
Semmi váratlan esemény, semmi meglepetés. Még csak az kellene. És egyszer csak ez a langymeleg, kellemes unalom veszélybe kerül. Kiderül ugyanis, hogy kettő van belőle. John Smithből, lakcímből, kis feleségből, mintaéletből. John Smith pedig nem tűrheti el, hogy ez a gondosan felépített kispolgári kártyavár egyik pillanatról a másikra összedőljön. Bajban pedig mi az egyetlen megoldás? Tagadni! Tagadni, tagadni, tagadni minden áron… 
A tanulság pedig talán annyi, hogy aki hazudni kezd, ne lepődjön meg azon, hogy a legvalószínűtlenebb, legblődebb baromságot is elhiszi majd valaki.
(szöveg forrása) 

Madarász Máté, Benkő Géza, Ollé Erik (kép forrása)

De térjünk rá a játék kérdéseire. Roppant egyszerű!

1. A plakátról is kiderül, hogy a főszereplőt John Smith-nek hívják. Magyarra fordítva ez milyen név is lenne?
A. Szabó József
B. Kovács János
C. Kis József

2. A darabot a rendező a 60-as évekbe helyezte. A korszakot erősíti az előadás során felhangzó zene is, ami nem más, mint:
A. Beatles
B. Rolling Stones
C. Elvis Presley

3. A darab rendezője ezúttal játszik is az előadásban. Ki a rendező?
A. Czajlik József
B. Illés Oszkár
C. Dudás Péter

A helyes válaszokat (elég a kérdés számát és a válasz betűjelét megírni) 2017. október 30. éjfélig várom a losoncianziksz@gmail.com e-mail címre vagy a facebookon üzenetben.

A válaszokhoz ajánlom sok szeretettel a plakát áttanulmányozását!
A második fotón szereplő Benkő Géza és Ollé Erik akár a mozivászonról vagy a televízióból is ismerős lehet, hiszen az utóbbi időben egyre több szlovák filmben szerepelnek...

Jó szórakozást!

Frissítés: a beharangozott facebook játék pedig ITT található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése