2017. október 7., szombat

Nem csak egy varázslatos péntek estéről...

Ritkán adódik egy kisvárosi ember életében, hogy neves művész koncertjére mehessen a saját városában, annál is inkább nevezetes marad a tegnap esti Varnus Xavér koncert a losonci zsinagógában.

Fotó: Benedek Viktória

Magáról a koncertről nem kívánok írni, az felemelő volt, csodás és szívet melengető. Pont olyan, amilyennek az efféle koncerteknek lennie kell... (Ajánlom minden orgonamuzsika-kedvelőnek Varnus Xavér YouTube csatornáját, érdemes rá feliratkozni, vagy legalább belehallgatni).


Másról  szeretnék pár szót írni. Arról, hogy a tegnap estét fontos mérföldkőnek érzem közösségi kulturális életünk történetében.
Mert a szervezők mertek nagyot álmodni és ez az álom - és a belé fektetett óriási munka - meghozta gyümölcsét.
Négy éve, amikor ezt a blogot indítottam, ott tartottunk itt Losoncon, hogy 10-20 fős Csemadok-rendezvényt sikeresnek könyveltünk el. Azóta létrejött egy új, összetartó szervezőgárda, akik apró lépésekkel haladnak előre. Kitartóan, és egyre nagyobb rendezvények szervezését bevállalva. Egymást segítve. Egymástól tanulva. Tapasztalatokat gyűjtve. Újabb és újabb ötleteket valósítva meg. Egyre bátrabban. Egyre nagyobb látogatottsággal, támogatással, érdeklődéssel a nézők részéről.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a 10-20 fő előtt zajló rendezvények nem fontosak. Dehogynem. De őszintén, ki merte volna készpénznek venni pár éve, hogy képesek vagyunk 500-600-700 embert mozgósítani a környékről (vagy akár távolabbról is?)
Felemelő érzés legalább egy picit részese lenni ennek a közösségi (kultúr)missziónak. :-)
Köszönettel tartozunk nekik. (Nem akarom nevesíteni, nehogy bárkit is kifelejtsek közülük. Aki ott volt - tudja!)

Tegnap este hazafelé menet, de még ma délelőtt is a tegnapi koncertről beszélnek az emberek. Maradandó élmény.
Köszönöm!

frissítés (okt.8., este): Puntigán József remek cikkében a koncert részleteiről is olvashatunk ITT!

ITT pedig egy remek fotósorozat a pénteki eseményekről, Galcsík Karcsitól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése