2017. október 24., kedd

Hogy képben legyünk...

Az elmúlt napokban némileg csökkent a blog látogatottsága, gondolom, ez részben a facebook új kitalációjának is köszönhető, mely szerint a kedvelt és követett oldalak újabb bejegyzéseit elrejti, és csak külön kattintgatás árán férhetünk hozzájuk.
Az erről megjelenő cikkek szerint a kis rakéta szimbólummal jelölt ún. "felfedező hírfolyam"-ban  kellene keresgélnünk, itt egy rakás olyan oldalra lelhetünk, amely az ismerőseinknek tetszik, az fb pedig reméli, hogy mi is követni fogjuk majd ezeket a tartalmakat (nálam ez a Továbbiak... opció alatt bújik meg, egészen alul bal oldalt).


Személyes tapasztalatom szerint azonban az eddig általam követett oldalak új bejegyzései a szintén oldalt megbúvó "Oldal-hírfolyamban" találhatók, mindenféle egyéb - számomra nem kívánatos tartalom nélkül. Szóval csak egy kattintás és már olvashatjuk, amit eddig is...


Tőlem okosabbak azt javasolják, hogy az általunk kedvelt oldal (pl. losonci anziksz) követési beállításában a "Megjelenítés elsőként" opcióra kattintsunk, így majd nem bújik el előlünk a kívánt tartalom. Megér talán egy próbát... :-)


Mivel létezik a közösségi oldalon a losonci anziksz csoportja is, és a visszajelzések alapján az ott közölt tartalmak automatikusan megjelenítődnek a csoport tagjai előtt, így sok szeretettel javaslom, hogy jelentkezzünk be ebbe a csoportba, illetve ismerőseink felvételét is javasolhatjuk ide. Aki nem szeretne itt maradni, az szó nélkül kiléphet, senki nem kötelez senkit semmire...
Vannak azonban további lehetőségeink is, hogy ne maradjunk le a losonci anzikszon közölt posztokról. 
1. Az első, hogy rendszeresen benézünk az oldalra, ehhez fent sem kell lenni a közösségi hálón... :-)
2. Második lehetőségként kínálom fel a feliratkozást a hírlevélre, ami gyakorlatilag annyit tesz, hogy az olvasó küld egy e-mailt a losoncianziksz@gmail.com e-mail címre arról az e-mail címéről, amelyre szeretné a heti egy (vagy olykor) kettő hírlevelet megkapni. Így esetleg arról is tudomást szerez, amit egyébként elpasszolna...
(Aki megunja, az szintén a fenti e-mail címen jelezheti, hogy nem kér több hírlevelet. És ígérem, hogy a megadott elérhetőségét nem használom semmi egyébre, sőt harmadik személyeknek sem bocsátom rendelkezésére.)
3. Harmadik lehetőségként még mindig ott van a feliratkozás a blog követői közé, ehhez gmail-es postaláda kell, és máris felkerülünk a blog rendszeres olvasói közé. (Perpillanat van belőlük 17, a jobb oldalsó sávban láthatók.)

Ennyit tudok én tenni az ügy érdekében, a többi az olvasóktól függ. Egyébként most éppen JÁTÉK zajlik belépőjegyekért a blogon is és a közösségi oldalon is. Szóval tényleg kár lenne lemaradni... :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése