2013. december 1., vasárnap

Decemberi előzetes programajánló

Fotó: P. J. (virágüzlet)
Itt az ideje, hogy megnézzük a naptárban, mi vár minket kulturálisan Losoncon és a környéken december havában:



December 3-án, kedden Losoncon még mindig az Őszi Színházok Napok keretén belül lesz színházi előadás a B. S. Timrava Színházban, ezúttal az Andrej Bagar Színház látogat el hozzánk Nyitráról. Eva Pavlíková, a népszerű szlovák színésznő egyszemélyes show-ja a Skok z výšky címet viseli, kezdés 19.00 órakor, belépődíj 7 €.

Aki inkább magyarul kulturálódna, az szintén december 3-án ne hagyja ki Füleken a könyvajánlóban általunk is ajánlott Szomolai Tibor: Felvidéki Saga című könyv bemutatóját 17.00 órai kezdettel. Helyszín a füleki VMK, a könyvbemutatón lehetőség nyílik a könyv megvásárlására és dedikálására is.

December 4-én a losonci Vigadóba várják az érdeklődőket este 20.00 órára, ahol a Szlovák Televízió és Rádió „Szlovákia 2013 Advent” elnevezésű műsora látható és hallható. A jótékonysági-kulturális rendezvény Szlovákia 15 városában zajlik fokozatosan, Losoncra Zuzana Smatanová és Milo Suchomel érkezik, az est műsorvezetője Soňa Müllerová, vendége pedig Rák Viki lesz.

December 6-án biztos értesüléseink szerint városunkba is ellátogat a Mikulás vagy Télapó (ki hogy szereti), azt csiripelik a verebek, hogy 17.00 órakor várható a Köztársaság térre…

December 7. (szombat) a zene jegyében telik: 16.00 órakor a losonci az országos Ozvena énekkar ad karácsonyi koncertet a református katolikus templomban, akinek ez nem elég az
18.00 órára elugorhat Fülekre, ahol a Miskolci Operabarátok Egyesületének karácsonyi opera-operett koncertjére kerül sor a VMK-ban Műsoron Verdi, Puccini, Mozart, Kálmán Imre, Huszka Jenő, Kodály Zoltán és más híres zeneszerzők dalai.
No és aki teljesen másféle zenét kedvel, az este 20.00 órára elmehet a losonci Csigába (New Slimák), ahol Mr.Psycho & The Dark Angels szeretnék bepótolni a novemberben elmaradt koncertjüket.

Akinek még mindig kevés lenne a zene, az december 10-én este 19.00 órára elmehet a B. S. Timrava Színházba, ahol a híres Cigánski diabli & Totti Ovidiu lép fel szlovákiai turnéjuk keretén belül.

KALÁKA. Ugye mindenki az együttesre gondolt? December 13-án Füleken adnak koncertet 16.00 órától a helyi VMK-ban, az Örvendezzünk elnevezésű ünnepváró műsor keretén belül. A VMK előtti téren 15.00 órától vásár, odabent pedig a koncertet követően 17.00 órától ünnepváró műsor.

December 19-én Puntigán József, blogunk helytörténeti cikkeinek szerzője tart diavetítéses előadást és könyvbemutatót a Szabó Gyula Emlékházban 17.00 órai kezdettel. A könyv, a már blogunkon is ajánlott Csontváry és Nógrád, a Nógrádi Levéltárról és publikációs tevékenységéről szóló kísérő előadást Tyekvicska Árpád, a Nógrádi Levéltár igazgatója tartja meg, a könyvet N. Bozó Andrea művészettörténész méltatja majd.

December 20-21-én érdemes lesz kinézni a városba, Karácsonyi vásár várja az érdeklődőket, aki ennél komolyabb szórakozásra vágyik, az megint mehet Fülekre, ahol december 20-án pénteken 18.00 órától a Melódia tartja meg Karácsonyi ünnepi hangversenyét.

Úgy vélem a hónap utolsó másfél hetéhez igazán nem szükséges semmilyen programajánlót írni, idén is lesz KARÁCSONY, meg majd SZILVESZTER, aztán reméljük szokásához híven beköszönt az új esztendő is!
Addig is mindenkit vár itt a blogon új ADVENTI JÁTÉKUNK!

Kellemes készülődést, időtöltést mindenkinek!

(A színessel jelölt szavak hivatkozásokat rejtenek, rájuk kattintva bővebb információk olvashatók)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése