2013. december 15., vasárnap

Programajánló december 16-tól

Fotó: P. J.
Lassan de biztosan mindenki karácsonyi hangulatba kerül (legalábbis remélem), egyre inkább az otthoni készülődés kerül előtérbe, annál is inkább, mivel lassan elfogynak a decemberi ajánlható programok is. Így ma afféle összefoglalóval jelentkezünk a szokásos egy hétre szóló programajánló helyett.

A hét első programajánlata kicsit szokatlan, viszont nagyon nemzetközi. December 16-án hétfőn a losonci Apolló moziban közvetlenül Párizsból közvetítik 19.30 órai kezdettel P. I. Csajkovszkij Csipkerózsika című balettjét, három felvonásban, összesen 190 percben 20 perces szünettel. Belépődíj: 9 €

Maradva a mozi épületénél, szerdán december 18-án vetítik azt az új cseh filmet, melyben a füleki Kerekes Vica játszik, a film címe Krídla vánoc, kezdés 17.00 órakor, belépődíj: 3,50 €. 12 éven aluliaknak nem ajánlott.

Aki szerdán nem szeretne moziba menni, az mehet ugyanaznap Fülekre, ahol este 19.00 órakor látható a helyi VMK-ban a Netz Táncprodukció „Kicsit másképp“ című előadása, mely az autentikus néptánc elemeit ötvözi kortárs produkcióval.

December 19-én csütörtökön Puntigán József, blogunk helytörténeti cikkeinek szerzője tart diavetítéses előadást és könyvbemutatót a Szabó Gyula Emlékházban 17.00 órai kezdettel. A könyv, a már blogunkon is ajánlott Csontváry és Nógrád, a Nógrádi Levéltárról és publikációs tevékenységéről szóló kísérő előadást Tyekvicska Árpád, a Nógrádi Levéltár igazgatója tartja meg, a könyvet N. Bozó Andrea művészettörténész méltatja majd.

December 20-21 Losoncon az immár hagyományosnak mondható Karácsonyi vásárba várják az érdeklődőket.
Szintén pénteken Füleken a Melódia PT szervezésében Karácsonyi ünnepi hangverseny hallható és látható 18.00 órai kezdettel a helyi VMK-ban. 

December 22-én vasárnap 16.00 órától a losonci „Rúbanisko” lakótelepen található templomba várják Karácsonyi koncertre az érdeklődőket, többek között fellép a Serly Kamarakórus is.

Immár a karácsonyi ünnepek után szeretettel várnak mindenkit december 27-én pénteken 17.00 órára a Lehár kávézóba, ahol a nemrég elhunyt Bächer Iván íróra emlékeznek a Phoenix Könyvesbolt, a Phoenix Lutetia Polgári Társulás és a budapesti Cseh Kultúra Barátainak Társasága szervezésében.

Ennyi az idei utolsó programajánlónk, amennyiben bárki szeretne további programokat ajánlani decemberre azt itt megjegyzésben, vagy a blog fb oldalán hozzászólásban megteheti – örömmel vesszük!

Kellemes adventi készülődést, kellemes karácsonyi ünnepeket, az adventi játékunkban résztvevő játékosoknak pedig kitartást és működő internetet kívánunk! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése