2018. január 28., vasárnap

Programajánló jan. 29. – febr. 4.

Elérkeztünk január utolsó napjaihoz, csütörtöktől már február van, épp ideje, hogy újabb kulturális élményekben legyen részünk.
Íme:

Január 29-én (hétfőn) Losoncon a Franz Sörfőzdében a Beatrice /magyar címe: Én és a mostohám/ című film tekinthető meg a Filmklub keretén belül. A francia filmdrámát Catherine Frot és Catherine Deneuve főszereplésével este 19.00 órától vetítik.

Rimaszombatban hétfőn este ismert magyarországi színészek láthatók a színpadon a Nejem a neten című vígjátékban. Jegyek elővételben a Tompa Mihály Könyvesboltban 12 euróért, kezdés előtt a helyszínen 15 euróért válthatók.

Január 30-án (kedden) pedig a Franz Sörfőzdében virtuális utazáson vehetünk részt, mindjárt kettőn is: 19.00 órától Ausztráliáról mesélnek, majd 20.30 órától Dél-kelet Ázsiát barangolhatjuk be. A szlovák nyelvű Cestou necestou elnevezésű rendezvényre belépőjegy elővételben 5 euróért, a helyszínen 6 euróért váltható.

Február 1-én (csütörtökön) Losoncon a KUF berlini trió muzsikál a Franzban. Kezdés 20.00 órakor, jegyek 5 euróért válthatók.

Ugyanaznap Rimaszombatban nem csak a focikedvelőket várják 17.00 órára a Tompa Mihály Református Gimnázium Dísztermébe, hiszen az Esték a Gömöri Hírlappal sorozat keretén belül Hacsi Attila: Legendák a legendákról című könyvének bemutatóját tartják. A kötet a rimaszombati foci első 100 évének történetét taglalja.


Február 2-án (pénteken) A gyerek-szülő kapcsolat és a mögötte meghúzódó lelki dinamikák címmel tart Urbančok Larisa előadást 17.00 órától a Kármán József Alapiskolában. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Szintén pénteken a losonci Apolló Moziban nógrádi szlovák népzenék csendülnek fel a Sihelská nővérek és vendégeik előadásában. A CD keresztelővel egybekötött program 18.00 órakor kezdődik, jegyek 5 euróért válthatók.

Aki pedig Rimaszombatban bálozni szeretne, az ne hagyja ki a 67. Farsangi bált, amelyre szintén február 2-án kerül sor a Városi Művelődési Központban. Az este 20.00 órakor kezdődő bálba jegyek 30 euróért válthatók.


Egyébként jegyek a losonci Hagyományos Csemadok bálba is már kaphatók. Idén február 17-én tartják a Slovanban. Belépőjegy 30 euró.

És még egy későbbi rendezvényre szeretném felhívni a figyelmet: a Szótértők februári találkozója ezúttal 5-én (hétfőn) lesz. 17.00 órától három érdekes könyvről esik majd szó a Nógrádi Könyvtárban.

Aki pedig ennél sokkal csendesebb helyre vágyik, az látogasson el a Szabó Gyula Emlékházba, ahol még mindig tart az IDŐ-HALLGATÁS című kiállítás, vagy a Nógrádi Múzeum és Galériába, ahol Dali Isteni színjátékát és más műveit csodálhatja meg.

Továbbra is várom az értesítőket az egyes rendezvényekről, szívesen közzéteszem itt a blogon!

Kellemes napokat mindenkinek!

1 megjegyzés:

  1. A Szabó Gyula Emlékház őj "kiskiállítást" mutat be: Teáskanna-magángyűjteményt. Február 2-től lehet megtekinteni a mintegy 60 különböző méretű, formájú és anyagú teáskannát. Különböző országokból is származnak. Azok a fiatalabb egyének, akik már a zacskós tedákon nőttek föl, elcsodálkozhatnak a régi korokban használatos tárgyakon. Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

    VálaszTörlés