2018. január 10., szerda

Könyvajánló (újratöltve) 16.

A hűvös januárból csütörtökön a Szaharába kirándulunk Kovács Zoltánnak, a VándorLáss társulás alapítójának köszönhetően.
Aki más napokon egyéb melegebb tájakon kalandozna - legalább gondolatban - annak ajánlom figyelmébe a Nógrádi Könyvtár polcain fellelhető útikönyveket. Ezek közül is a legfrissebb szerzeményeket:

Lauren Smith
Phuket
Berlitz zsebkönyv
Kossuth Kiadó 2009


Minden információt tartalmaz, ami egy élményekkel teli utazáshoz kell:
Látnivalók: Phuket látványosságai, strandok, üdülőhelyek, templomok, közeli kis szigetek.
Programajánlatok: A szabadidő eltöltésének legkülönfélébb módjai a búvárleckéktől a főzőtanfolyamokig.
Információk és kulturális javaslatok, melyek hozzásegítenek a sziget életének, történelmének alaposabb megismeréséhez: fesztiválok, turisták, teknősök és „a” cunami.
Gyakorlati útmutató: információk éttermekről, szállodákról, vásárlásról, közlekedésről, rendezvényekről és még sok minden másról.

Thaiföld 
Barangoló
Berlitz útikönyvek
Lingea Kft. 2016


Csodáljuk meg Thaiföld legérdekesebb helyeit: szentélyeket, palotákat, szigetekkel teli és barlangokat rejtő öblöket és rizsföldeket. Vásároljon Bangkok zsúfolt utcáin és az úszó piacon. Fürödjön a világ legszebb strandjain, élvezze a gasztronómiai kínálatot és az éjszakai utcai életet, ismerkedjen meg a buddhizmuson alapuló thai életformával.

Az ismert útikönyvsorozat legfrissebb kiadása, aktuális információkkal. Barangoljon velünk Thaiföldön! Útikönyvünk elkíséri Önt a világ minden tájáról érkező turisták közkedvelt tengerparti üdülőhelyeire, de a nyüzsgő nagyvárosok szívébe is. A hajókirándulások szerelmesei tervezzék meg kirándulásukat a világ egyik legnagyobb folyóján, és látogassanak el a híres orchideaültetvényekre vagy a nyugalmas rizsföldekre. Ha pedig Thaiföldön jár, semmiképp se hagyja ki a Thai-öbölben és az Andamán-tenger homokos part­jai mentén fekvő, a csillogó kék vízből kiemelkedő trópusi Ko Phi Phi és Ko Samui mesés szigeteket. Ismerje meg Thaiföld állatvilágát, a sziget nagy kiterjedésű, sűrű, örökzöld erdőit látogatva. Útikönyvünk mindamellett, hogy hasznos utazási tanácsokkal látja el, nélkülözhetetlen szállás- és étkezési javaslatokkal, valamint hasznos programajánlóval is szolgál mindazok számára, akik szeretnek vásárolni, szórakozni, sportolni.


Január 11-én 17.00 órakor találkozunk a Kármán József Alapiskolában egy kis szaharai nomádolásra, egyébként pedig remélem, hogy olykor a könyvtárban is összefutunk a könyvespolcoknál... :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése