2016. március 6., vasárnap

Programajánló március 7-13.

Az össznépi társasjátékunk másnapján Losoncon szakad az eső. És ezzel mindent elmondtam, amit a szombati szlovákiai választások eredményéről el akarok mondani…
Lássuk inkább mi szépet és jót tartogat számunkra március második hete.


Mindjárt március 7-én, hétfőn, a Nógrádi Könyvtárba várják a szót értő közönséget, ahol 17.00 órától Jókai Mór Sorsdöntő találkozásairól esik szó.

Március 8-án és 10-én a CVČ Magnet szabadidőközpontban a Tompa Mihály Országos Vers és Prózamondó Verseny járási fordulói zajlanak majd. Tulajdonképpen ezzel Losoncon megkezdődnek az idei Kármán Napok is, amely programsorozat utolsó rendezvénye április 8-án várható.

Március 11-én Füleken szezonnyitásként a vár Bebek-tornyában két fotókiállítást is megnyitnak 16.30 órai kezdettel: Világok vára VIII.,  Magyar szemmel a Kárpát-medencében, de akkor nyílik a Gömör-Kishont és Nógrád várai című régészeti kiállítás is.


 
Március 12-én (szombaton) a Novohrad-Nógrád Geopark gyalogtúrájára kerül sor a Fülek- Baglyas kő Természetvédelmi Látogatóközpont –Kishartyáni Kőlyuk-oldal – Fülek útvonalon Prakfalvi Péter geológus vezetésével. A túrára legkésőbb március 10-ig lehet jelentkezni. Részvételi díj felnőtteknek 5 euró, 15 év alatti gyermekeknek 3 euró. Bővebb felvilágosítással a plakáton látható elérhetőségeken szolgálnak.

*Szintén március 12-én 17.00 órától egy kassai énekkar ad koncertet a losonci evangélikus templomban Pulchra es címmel. A belépés díjtalan.
 

Március 13-án (vasárnap) 16.00 órakor koszorúzás a Kármán emlékműnél, majd 16.30 órától Ünnepi műsor a Vigadó színháztermében a magyar forradalom és szabadságharc 168-ik évfordulója alkalmából. A műsorban fellép a füleki Pro Kultúra Férfikar, a Kármán József Alapiskola és Óvoda tanulói, a losonci Folk LC és a losonci Kármán Színház tagjai.

Érdemes a héten beugorni a Nógrádi Múzeum és Galériába is, ahol egészen március végéig a Trópusi rovarok kiállítása tekinthető meg.

A naptárba még feltétlenül fel kell jegyezni a március 15-én az Alapiskola Kármán termében 17.00 órakor nyíló kiállítást is Kubinyi Ferenc életéről és munkásságáról, amelyet Böszörményi István állított össze és nyit meg.

Ne feledkezzünk meg a március 19-ére tervezett Városnéző sétánkról sem Puntigán József vezetésével. A Kubinyi tér és környéke, valamint a levéltár lesz soron, ahová ezúttal be is mehetünk! Találkozó 14.00 órakor.

És amiről tényleg ne feledkezzünk meg: március 7., azaz hétfő éjfélig várom a NŐNAPI JÁTÉK helyes megfejtéseit, kedden sorsolunk! Még segítséget is nyújtottam hozzá!

Kívánok mindenkinek kellemes hetet!

(*frissítve: márc. 7.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése