2018. január 14., vasárnap

Programajánló január 15-21.

Nem oly rég még a szilveszteri tűzijátékot lestük az égen, most meg már január kellős közepén járunk. Hogy ne nagyon tévedjünk el a naptárban, összefoglalom mit, hol és mikor lesz érdemes megnézni Losoncon és a környéken.

Mindjárt hétfőn, január 15-én a Franz Sörfőzdében 19.00 órakor vetítik a Filmklubnak köszönhetően az Egy szent szarvas meggyilkolása /The Killing of a Sacred Deer - Zabitie posvätného jeleňa/ című angol-ír thrillert, többek között Colin Farrel és Nicole Kidman szereplésével.

Ugyanaznap Rimaszombatban szlovákul tekinthetjük meg a Komámasszony hol a stukker, vagyis Na koho to slovo padne című előadást, amelyet óriási sikerrel játszanak már húsz éve a televízióból is ismert színészek, Lukáš Latinák, Juraj Kemka, Marián Miezga, Róbert Jakab és Vladimír Kobielsky. Az este 19.00 órakor kezdődő előadásra 17,00 euróért válthatók belépőjegyek.


Füleken január 17-én (szerdán) délután 15.00 órától tartanak Táncházat a gyermekeknek a Városi Művelődési Központban a Magyar Kultúra Napjai keretén belül.

Ugyanaznap Rimaszombatban 18.00 órától a Tompa Mihály Református Gimnázium dísztermében Kurucz Ádám Konrád Latinovits-díjas előadóművész Ady Endréről szóló műsora tekinthető meg, az Esték a Gömöri Hírlappal sorozat keretén belül. Belépődíj tetszés szerint.

Aki egyik helyre se készül szerdán, az mehet selfiezni a Nógrádi Múzeum és Galériába. Ez a pár éve indított nemzetközi kampány elsősorban arra buzdítja az embereket, hogy látogassanak el olykor a kiállítótermekbe és ismerkedjenek meg a galériák és múzeumok kincseivel. A különböző hashtagokkal ellátott fotókat aztán fel lehet tölteni a közösségi hálókra…

Január 18-án (csütörtökön) Fülekre látogat a bükki füvesember, azaz Szabó Gyuri bácsi, hogy 17.00 órától a VMK színháztermében a gyógynövényekről tartson előadást. A belépés díjtalan.


Füleken január 19-én (pénteken) Himnuszaink címmel 17.00 órától tekinthető meg a Csemadok ünnepi műsora, amelyen többek között fellép László Attila, a Galáris énekegyüttes, a Melódia Női Kar, a Pro Kultúra Férfikar, versmondók és énekesek. Illetve átadják a Nógrádi Közművelődési Díjat is. A belépés tetszés szerinti belépődíj ellenében lehetséges.


Szombaton, január 20-án Losoncon Újévi Operett-Musical Gála, amelyen a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar többek között Ocskó Aladárt, Ress Hajnalkát, Kovács Szilárdot, Vörös Editet, Eperjesi Erikát és Köllő Babettet kíséri Farkas Pál vezényletével. A B. S. Timrava Színház nézőterére jegyek 10, 12 és 13 euróért kaphatók a Városi Információs Központban és a Kvety 3 - 3 Virágom virágüzletben a PRIOR-ban.

Ugyanaznap este tartja Losonc városa a reprezentációs bálját a zsinagógában. Az estre 50 vagy 60 eurós belépőjegyek válthatók, érdeklődni a Városi Hivatalban lehet.

Aki szombatonként Kokaván síelne, annak ajánlom szíves figyelmébe az először éppen január 20-án induló síbuszt, amely reggel 8-kor indul a losonci autóbusz állomásról és 14.30-kor vissza Látky Prašivá megállóból. A március 17-ig közlekedő autóbuszra a jegy 2 euróba, oda-vissza 4 euróba kerül. További infók a 047/5631385 telefonszámon naponta 6:00-17:30 óra között.


Egyébként Losoncon a Hagyományos Csemadok bált február 17-én tartják, ezúttal a Slovan szállóban. Bővebb infó ITT, jegyek 30 euróért válthatók.

Kívánok mindenkinek kellemes és ÉLménygazdag hetet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése