2018. január 7., vasárnap

Programajánló január 8-tól

Mivel a hónap elején elmaradt a havi előzetes programajánló, rendhagyó módon így január második hetének elején tekintem át mi vár ránk Losoncon és a környéken kulturális téren. Van rendezvény bőven!


Mindjárt január 8-án (hétfőn) a Nógrádi Könyvtárba lesz érdemes elsétálni, ahol a Szótértők rendszeres havi találkozóján Böszörményi István emlékezik a 100 éve született Berkó Sándorra és Dr. Vigh Károlyra. A 17.00 órakor kezdődő találkozóra a belépés ingyenes!

Rimaszombatban január 10-én Húzzad csak kivilágos virradatig! címmel tartanak újévi magyar nóta és operett gálát Keszler Éva, Zalay Lídia és Egri József közreműködésével. Zongorán Hegedűs Valér kíséri őket. Jegyek 11 euróért kaphatók.


Losoncon január 11-én (csütörtökön) a Szaharában nomádolunk egy keveset Kovács Zoltán - Kovival, a VándorLáss társulás alapítójával. Kovival tavaly a Tawahka indiánok földjére kirándultunk, idén a tuaregek és a homok birodalma vár minket 17.00 órától a Kármán József Alapiskolában. Belépés tetszőleges felajánlás ellenében lehetséges, mindenkit sok szeretettel várunk a képekkel tarkított előadásra. 


Január 12-én (pénteken) nem csak ringatós szülőket várnak a losonci RINGATÓba, ahol Csúsz Czikó Hajnalka gyógypedagógussal lehet beszélgetni a mozgásfejlődésről, délelőtt 10.00 órától. A részvétel ingyenes.

A repülők szerelmeseit a losonci Galéria üzletközpontba várják január 12. és február 2. között, ahol nem csak a repülőgépmodelleket, hanem a világ legveszélyesebb reptereinek makettjeit is meg lehet tekinteni. 13-án (szombat) délután 15.00 órától pedig a gyermekeket várják papírrepülőket hajtogatni…

Január 13-án (szombaton) tartják Fülek Város Bálját, amely este 19.00 órakor kezdődik a Városi Művelődési Központban. A zenét a Katy and Boys együttes szolgáltatja, fellépnek a losonci Dance Attack táncosai, a sztárvendég pedig Janza Kata lesz Budapestről. Belépőjegy 20 euróért vásárolható.

A következő hetet kulturális csemegékkel kezdhetjük, Losoncon a Franz Sörfőzdében hétfő este 19.00 órakor vetítik a Filmklubnak köszönhetően az Egy szent szarvas meggyilkolása /The Killing of a Sacred Deer - Zabitie posvätného jeleňa/ című angol-ír thrillert, többek között Colin Farrel és Nicole Kidman szereplésével.

Nem lesz kevésbé izgalmas a Komámasszony hol a stukker című darab szlovák változata sem Rimaszombatban január 15-én, amelyet Na koho to slovo padne címmel játszanak óriási sikerrel már húsz éve a televízióból is ismert színészek, Lukáš Latinák, Juraj Kemka, Marián Miezga, Róbert Jakab és Vladimír Kobielsky. Az este 19.00 órakor kezdődő előadásra 17 euróért válthatók belépőjegyek.


Füleken január 17-én (szerdán) délután 15.00 órától tartanak Táncházat a gyermekeknek a Városi Művelődési Központban a Magyar Kultúra Napjai keretén belül. Két nappal később, vagyis január 19-én Himnuszaink címmel 17.00 órától tekinthető meg a Csemadok ünnepi műsora, amelyen többek között fellép László Attila, a Galáris énekegyüttes, a Melódia Női Kar, a Pro Kultúra Férfikar, versmondók és énekesek. Illetve átadják a Nógrádi Közművelődési Díjat is. A belépés tetszés szerinti belépődíj ellenében lehetséges.

A közbeeső napon sem érdemes otthon maradni, hiszen Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember látogat el Fülekre január 18-án, hogy 17.00 órától a VMK színháztermében a gyógynövényekről tartson előadást. A belépés díjtalan.


Szombaton, január 20-án, a sok komolykodás után érdemes lesz Losoncon ellátogatni az Újévi Operett-Musical Gálára, amelyen a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar többek között Ocskó Aladárt, Ress Hajnalkát, Kovács Szilárdot, Vörös Editet, Eperjesi Erikát és Köllő Babettet kíséri Farkas Pál vezényletével. A B. S. Timrava Színház nézőterére jegyek 10, 12 és 13 euróért kaphatók a Városi Információs Központban és a Kvety 3 - 3 Virágom virágüzletben a PRIOR-ban.

Salgótarjánban január 22-én mutatják be a Falu rossza című előadást, amelyben többek között Mikó István, Albert Péter, Erdélyi Gábor, a címszerepben pedig az elmúlt években a Kármán Színház darabjait rendező Máté Krisztián látható.

Aki még ennél is több színházi élményre vágyik, az január 29-én (hétfőn) ne hagyja ki a Rimaszombatban látható Nejem a neten című vígjátékot, amelyben olyan ismert színészek játszanak, mint Harsányi Gábor, Cseke Katinka vagy Gregor Bernadett. Az este 19.00 órakor kezdődő előadásra jegyek elővételben 12 euróért válthatók a Tompa Mihály Könyvesboltban. A helyszínen már 15 euróba kerülnek.

Másnap vagyis január 30-án (kedden) pedig a Franz Sörfőzdében ismét virtuális utazáson vehetünk részt, mindjárt kettőn is: 19.00 órától Ausztráliáról mesélnek, majd 20.30 órától Dél-kelet Ázsiát barangolhatjuk be. A szlovák nyelvű Cestou necestou elnevezésű rendezvényre belépőjegy elővételben 5 euróért, a helyszínen 6 euróért váltható.

Kívánok kellemes kulturális élményeket!

(a színessel jelölt szavakra kattintva további információkhoz juthatunk)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése